Ocupació del 65% a la Costa Brava centre i un 80% a la Selva marítima aquesta Setmana Santa

El fet que les vacances hagin caigut a finals d'abril ha beneficiat més als establiments de costa que als de muntanya

Els hotelers confiaven que el bon temps que estava fent abans de la Setmana Santa animés les reserves d'última hora i que, aquells turistes més indecisos, decidissin a anar a la platja en veure que lluïa el sol. Aquesta previsió però no s'ha complert i els hotelers han registrat més o menys les mateixes previsions que tenien pocs dies abans de les festes. A la Costa Brava centre l'ocupació mitjana ha estat entorn el 65%, unes xifres pràcticament calcades a les de l'any passat. A la Selva marítima, en canvi, s'han enfilat les reserves fins al 80% i poblacions com Lloret de Mar -una de les poblacions gironina que més llits té- ha tingut el 90% de les habitacions plenes.

El fet que les vacances hagin caigut tard en el calendari ha portat els turistes cap a la costa més que a la muntanya. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, a la Garrotxa s'han registrat ocupacions del 60% i a la Cerdanya i el Ripollès han estat lleugerament inferiors ja que els hotelers han omplert els establiments només fins a la meitat. Ha influït també que moltes pistes d'esquí ja han tancat portes.

Segons ha explicat la cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de Girona, Marina Figueras, a Girona ciutat es preveien ocupacions d'entre el 50 i el 55% i s'ha arribat fins al 60% gràcies a les reserves d'última hora. "El temps un xic inestable no ha fet que la gent canviés els seus destins ja que la sort que han tingut és que ha plogut molt poc en zones de costa", ha explicat Figueras.

Les cases de turisme rural també preveien bones ocupacions per aquesta Setmana Santa. A falta de tancar xifres definitives, des de Turisme Rural Girona creuen que s'hauran complert les expectatives amb ocupacions d'entorn el 90% si les cases es llogaven senceres i d'un 70% si eren per habitacions.

Tots els hotelers coincideixen en remarcat que des de fa uns anys les ocupacions per Setmana Santa es concentren en els quadre dies de festa i que la resta de la setmana és molt fluixa. La majoria dels turistes han estat persones del país i també de la resta de l'Estat.