Més de 400 persones es capbussen a la platja de Palamós i donen inici a la temporada turística

Des de fa quatre anys l'àrea de Turisme del consistori organitza el primer bany de l'any

Des de fa quatre anys, l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palamós obre la temporada turística amb un bany massiu. Abans de capbussar-se a l'aigua, els participants han fet uns estiraments per estar preparats. Puntuals a les dotze del migdia i amb una temperatura de 17,5 ºC a l'exterior i 14,5 ºC a dins de l'aigua, més de 400 persones d'edats molts diverses han fet el primer tastet del mar de l'any. Els participants han tingut sort ja que enguany ha fet bon temps i l'ambient no era tan fred, pel fet que el diumenge de Pasqua ha caigut en una data més tardana que en altres edicions.

Gairebé tots els banyistes han coincidit en dir que l'aigua encara estava força freda. "L'aigua estava glaçada i quan he entrat m'ha fet un mal de cap però com que hi havia tanta gent era impossible sortir i havies de nedar una estona", ha explicat en Bernat Cases, un dels participants. En Jordi Fernández i el seu fill Lucas també han assegurat que l'aigua estava fresca i per això han sortit ràpidament. La Berta Beja i les seves amigues han destacat que l'aigua estava molt freda i que no han ni arribat a la boia perquè han sortit corrents per posar-se el barnús. I és que el consistori, que organitza l'activitat des de fa quatre anys, obsequia als més atrevits amb un barnús i una tassa de brou calent per recuperar forces.

N'hi ha hagut de més valents com la Paquita Lidón i en Jaume Petit, que han comentat que la temperatura de l'aigua estava "molt bona" ja que estan acostumats a banyar-se durant l'hivern. Des de l'organització han assegurat que en aquesta edició han acabat desbordats ja que s'hi ha apuntat moltíssima gent. Amb aquest primer tastet de l'aigua, Palamós ha donat el tret de sortida a la temporada turística.