Ramon Solsona, Albert Espinosa i Xavier Sala, els autors que triomfen més entre els gironins

Segons el gremi de llibreters de Girona, aquest Sant Jordi s'han venut tot tipus de llibres d'autors diversos

Com arreu del país, els títols més venuts a Girona han estat 'L'home de la maleta', de Ramon Solsona, i 'Si tu em dius vine ho deixo tot, però digue'm vine', d'Albert Espinosa, que ha esgotat l'edició en català a pràcticament totes les parades. Els han seguit de prop els gironins Rafael Nadal amb 'Els mandarins' i Xavier Sala amb 'Les causes perdudes'.

Però aquests títols també han compartit protagonisme amb molts altres llibres de diverses temàtics, ja que segons ha explicat la presidenta del gremi de llibreters de Girona, Mª Carme Ferrer, aquesta Diada ha estat "molt especial" ja que s'han venut tot tipus de llibres d'autors diversos. Ferrer ha assegurat que els lectors s'han endut tan llibres escrits en català com en castellà i de temàtiques molt diverses, des del seu punt de vista, probablement perquè el fet que el Sant Jordi hagi caigut en dissabte ha atret més gent de fora.

Els llibres juvenils i infantils ha estat com cada any un dels més sol·licitats. L'escriptor Josep Mª Espinàs ha tret un nou títol aquesta vegada, sorprenentment, per a nens anomenat '26 cançons infantils'. Ferrer ha assegurat que el fet que Espinàs hagi estat signant llibres per Girona ha augmentat les seves vendes, ja que "tothom vol que l'autor els signi el llibre".

L'escriptora Mª Mercè Roca també ha estat aquest dissabte per Girona signant llibres i ha destacat la Diada "atípica", ja que enguany el Sant Jordi ha caigut en plena Setmana Santa. Tot i que la pluja ha amenaçat durant tot el dia de treure el cap, Roca ha assegurat que tant és si plou o no perquè la gent s'aboca igual en aquest dia tan assenyalat.