Cadaqués estrena la nova estació d'autobusos

L'equipament ha suposat una inversió d'1,3 milions d'euros i compta amb quatre andanes

La nova estació de Cadaqués, que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en funcionament, se situa a l'entrada del municipi, a la riera de Sant Vicenç, i disposa d'un accés des de la carretera de Port Lligat. Ocupa una superfície rectangular d'uns 3.000 metres quadrats, que acull un edifici terminal i una àrea coberta amb una gran marquesina.

Dins aquesta, és on es troben les quatre andanes per a la parada dels autobusos, a més d'una zona per a l'estacionament d'aquests vehicles de transport col·lectiu de passatgers. La part d'andanes ocupa 485 metres quadrats i es complementa amb l'edifici de la terminal -de 75 metres quadrats- que acull la sala d'espera, les àrees per a la venda de bitllets, serveis i altres dependències.

L'accés a l'edifici de la terminal, que s'ha revestit amb pedra, es fa mitjançant una porta automàtica integrada a una estructura de vidre. La nova estació disposa d'un sistema d'informació als viatgers, controlat per un servidor central ubicat a l'oficina del cap d'estació. El sistema enviarà les dades a dues pantalles, una situada dins la terminal, a la sala d'espera, i una altra a la zona d'andanes.

L'estació també disposa de sistemes de megafonia i videovigilància. La construcció de la nova estació d'autobusos de Cadaqués s'ha completat amb la millora dels accessos. Així, s'ha estès una capa de ferm a l'estació i al vial d'accés i s'ha construït una vorera per a vianants al llarg del mur esquerre de la riera Sant Vicenç.

D'altra banda, s'ha col·locat una única barrera d'entrada i sortida dels autobusos en un punt intermedi del vial d'accés, amb dos lectors de targetes, un d'entrada i un altre de sortida. A més, s'ha instal·lat un semàfor per ordenar la circulació al vial d'accés, que és de sentit únic. També s'ha eixamplat l'accés a l'estació d'autobusos per la riera de Sant Vicenç, de manera que els busos tenen un carril propi d'espera.