Els pubs i discoteques tancaran més tard durant els dies festius de Setmana Santa

Interior dóna permís i per primer cop en 22 anys s'allargaran els horaris de locals de 67 localitats turístiques

La FECASARM havia sol·licitat l'ampliació horària per a 67 localitats turístiques que podren tenir la consideració de municipis turístics d'acord amb la Llei de Turisme de Catalunya. Per regions, quinze locals de la demarcació de Barcelona veuran ampliats els seus horaris, sis a a les Terres de l'Ebre, vuit a la Demarcació de Tarragona, 23 a la demarcació de Girona, dos a la demarcació de la Catalunya Central, dotze a l'Alt Pirineu i Aran i un a Lleida.

L'ampliació concedida pels Delegats del Govern per a les nits del 21, 22, 23, 24 i 25 d'abril serà de mitja hora per a bars, bars musicals, restaurants i restaurants-bar de les 67 localitats. Quant a la resta d'activitats, tot i que s'ha denegat la seva ampliació per aquestes quatre nits, igualment podran tancar a les cinc els cafès teatre i els cafès musicals i a les sis les discoteques. Com que la majoria de nits són vigília de festius la resta d'activitats, com sales de festa, sales de ball i discoteques, ja poden tancar més tard del que és habitual.

La FECASARM espera que totes les activitats d'oci nocturn es vegin beneficiades per l'ampliació horària i que les activitats d'última hora puguin ampliar el seu horari i tancar totes les nits d'estiu a les sis de la matinada com els caps de setmana.

Segons remarca la federació, la possibilitat d'allargament d'horaris la tenen els Delegats del Govern des de l'any 1989, però mai s'havia autoritzat. Només Salou havia gaudit abans d'una ampliació d'horaris que li va ser retirada l'estiu del 2005 per equiparar-lo amb els dels municipis propers.