Nou destinacions gironines participen en una campanya per potenciar el turisme familiar

'Hola Família!' és el nom de la iniciativa

Nou destinacions turístiques de la Costa Brava i la Garrotxa participen en la segona edició de la campanya Hola Família!, organitzada per l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

Aquesta acció vol fomentar el turisme familiar fora de la temporada d'estiu arreu de Catalunya i per això durant el cap de setmana del 7 al 9 de juny oferiran un 2x1 en allotjaments i també un 50% de descompte en algunes activitats que hi ha programades. En tot Catalunya hi haurà 25 destinacions i s'organitzaran unes 200 activitats.

Durant aquest cap de setmana, l'ACT també activarà una aplicació per a mòbils per tal que els nens puguin capturar diferents personatges mitològics que estan vinculats en les destinacions que hi participen.

A les comarques gironines hi participen fins a nou destinacions diferents. A la Selva hi ha Blanes i Lloret de Mar. Al Baix Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Calonge i Torroella de Montgrí. A l'Alt Empordà hi participen Sant Pere Pescador i Roses. A l'interior s'hi ha inscrit La Vall d'en Bas i Les Preses (Garrotxa) i la Vall de Camprodon (Ripollès). Les nou destinacions sumen 31 empreses entre hotels, restaurants i les organitzadores de les activitats.

Segons ha explicat el director de Màrqueting d’Experiències de l'ACT, Damià Serrano, l'objectiu d'aquesta campanya és captar a tot tipus de família i aconseguir "que es relacionin entre elles i que coneguin mites i faules del territori". A més, la majoria de les activitats "estan pensades perquè es moguin", ha detallat Serrano.

Per això dins de les propostes en el territori gironí hi ha una ruta en bici per les vinyes de Calonge, activitats aquàtiques a Platja d'Aro o un passeig en caiac per observar als ocells a Sant Pere Pescador.

Una aplicació per a caçar personatges

Una altra proposta perquè pares, mares i nens es moguin junts és participant en un joc de realitat virtual. La campanya compta amb una aplicació per a mòbils en què convida als visitants a capturar diferents personatges mitològics. Cada destí ha escollit un personatge diferent segons les llegendes que hi ha. Tots ells estaran distribuïts per totes les destinacions.

L'objectiu és que les famílies, "mentre passegin pel poble" obrin el joc i busquin els personatges que estaran en diferents ubicacions i només es podran veure a través de la pantalla del mòbil, aprofitant la realitat virtual. Quan els vegin, hauran de clicar-hi a sobre i els capturaran. Una vegada els nens tinguin a tots els personatges, podran anar a buscar un premi a les oficines de turisme.

Serrano ha explicat que l'any passat aquesta aplicació va ser "un èxit" i per això ara l'han actualitzat de cara a la segona edició amb algunes millores. A més, Serrano ha detallat que estan treballant per mantenir operativa aquesta aplicació més enllà del cap de setmana de juny però l'ACT vol que "sempre hi hagi activitats relacionades" i no "limitar-se en tenir un joc pel mòbil".

12.000 nens en la primera edició

Hola Família! es va estrenar l'any passat i es va repartir en dos caps de setmana diferents. El primer d'ells va ser per a les destinacions de muntanya i interior i el segon per a les de platja. Entre els dos caps de setmana, fins a 12.000 nens van gaudir de les activitats organitzades. De cara a aquesta segona edició, l'Agència Catalana de Turisme ha optat per "concentrar totes les forces" en un sol cap de setmana.

A més, s'ha optat per escollir el primer cap de setmana de juny per tal de treballar la desestacionalització. Segons Serrano, "molts hotels familiars només obren durant els mesos d'estiu" i per això realitzen aquesta campanya a principis de juny per "donar a conèixer els establiments fora de temporada". El director de màrqueting també ha recordat de la importància del turisme familiar a Catalunya, que ha generat un impacte econòmic de 4.000 milions d'euros.