Girona, Temps de Flors tanca amb més de 250.000 visitants malgrat la pluja

L'Ajuntament destaca que s'ha aconseguit "esponjar" els assistents

Les exposicions del Temps de Flors deixaran d'ocupar un lloc prominent del centre de Girona a partir de demà. Durant nou dies han estat les protagonistes d'una ciutat que ha rebut 255.000 assistents a falta de les que hi hagin passat aquest diumenge. La majoria – el 64% - han estat visitants de Catalunya i la resta de l'Estat, un 17% han vingut de França i la resta estrangers d'altres països d'arreu del món. Tot plegat en una edició que des de l'Ajuntament consideren que ha estat "molt positiva" tant en quantitat com en la qualitat dels projectes.

De fet, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, deixa clar que la intenció no és augmentar el nombre de visitants, sinó mantenir els que hi ha cada any, i que s'ha estabilitzat al voltant dels 250.000. On sí s'ha millorat, diu Madrenas, és en la percepció que aquests votants tenen respecte als projectes que s'han exposat, que han estat 171, en 137 espais diferents.

En aquest sentit, l'alcaldessa posa en valor que els comentaris han estat "molt satisfactoris" pel què fa a la tipologia. "Tothom està d'acord en dir que hi havia més flor que mai, i això té a veure perquè hem augmentat la partida en aquest aspecte reduint la de comunicació i màrqueting", ha reblat.

Evitar "tensions extremes" per l'aglomeració

Un dels aspectes més destacats pel consistori gironí ha estat que en aquesta edició s'ha aconseguit "esponjar" els visitants al llarg de la setmana. "Estem contents d'haver reduït els pics que es produeixen els caps de setmana i hem equilibrat molt més l'assistència", ha assenyalat Madrenas.

L'alcaldessa explica que el fet d'haver equilibrat el nombre de visitants durant tota la setmana també ha beneficiat el comerç i la hostaleria. Amb tot, l'alcaldessa reconeix que la pluja "ha fet la guitza" alguns dies, però ressalta que en general ha estat "satisfactori".

Hotels i restaurants, plens

Pel què fa a l'aspecte econòmic, tant els comerciants com els hostalers estan satisfets. De fet, l'allotjament a la ciutat ha estat al voltant del 90%. Això significa que hi ha hagut plena ocupació, i un salt "important" respecte l'any passat que van estar al voltant del 70%.

"Aquest any en aquest aspecte hem tingut molt bones notícies que hem tingut en aquest pla", ha destacat Madrenas. De fet, alguns restaurants han arribat a fer quatre torns en alguns serveis durant Girona, Temps de Flors.