Mig miler de persones desafien el feixisme en una manifestació a Verges

L'alcalde considera que "ja són massa vegades" que s'han de defensar

Els veïns de Verges han fet notar el seu malestar pels continuats episodis on persones vinculades a la ultradreta despengen llaços grocs i estelades del poble. "Abans ho feien de nit i amb la cara tapada, ara ja ni els preocupa. Ho fan a plena llum del sol i a cara descoberta", lamenta l'alcalde de la localitat, Ignasi Sabater.

Per això han sortit aquest dissabte sota la pluja a cridar que estan "farts" de veure com els "ataquen constantment". Sabater alerta que "són massa vegades que venen a Verges i fan aquests desordres públics". "No tenim perquè aguantar més aquesta situació", assenyala.

La marxa ha anat des del capdamunt d'una de les entrades del poble fins a la rotonda on hi ha diverses faroles amb les estelades, a més dels pneumàtics que recorden el suport a Sabater, que està imputat per un delicte d'odi contra la policia espanyola, al haver-los atribuït les punxades de roda que van patir molts vehicles de la població després del referèndum.

De la rotonda han tornat a pujar cap al Pavelló Municipal on s'han fet els parlaments, ja que la pluja ha impedit que es fessin a l'aire lliure. Allà, s'ha penjat una pancarta on es llegia el lema 'Fora feixistes dels nostres pobles', i diverses persones vinculades a diferents entitats han fet el seu parlament.

Tot plegat ha acabat amb una llarga ovació, crits en contra dels atacs de la ultradreta i una versió coral de 'Bella Ciao'. A l'acte hi han assistit diversos alcaldes, l'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas i el diputat i advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas.

Que el Govern actuï

Sabater ha tornat a reclamar que el Govern "faci alguna cosa" per aturar "la impunitat" amb la que actuen aquests grups d'extrema dreta. El batlle de Verges ha recordat que "estan perfectament identificats" i per tant s'hi pot lluitar. "No podem jugar amb el feixisme, no podem deixar-ho passar fins que hi hagi una desgràcia i després haguem de lamentar-nos tots plegats", ha advertit Sabater.

Una de les entitats que també han col•laborat a l'acte ha estat l'Associació de Vergelitans per la Independència (AVI). El seu portaveu, Àlex Carretgé, ha destacat el caràcter "pacífic però tossut" dels seus conciutadans i ha demanat que "s'aturin aquestes agressions".

"Nosaltres no anem a buscar les pessigolles de ningú al seu poble. Si aquí tenim ganes de defensar els polítics independentistes que estan a la presó o els que han hagut de marxar, ho fem", ha etzibat. Carretgé també espera que "es faci alguna cosa" perquè no es passi de la "reivindicació a la desolació".