La FECASARM diu que les pipes d'aigua evitaran que la gent surti a fumar fora dels bars

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat el consum d'aquest producte a l'interior dels bars

La FECASARM es queixa que amb la prohibició total de fumar en espais públics tancats, els empresaris del sector "estan patint nit rere nit" la problemàtica del soroll que es produeix quan la gent surt dels locals per fumar i es concentra a la via pública. Això provoca molèsties als veïns propers i queixes cap als locals, expliquen. A més, alerten que aquesta problemàtica s'està agreujant "de manera considerable" des de l'arribada de temperatures més agradables, i preveuen que "encara vagi més de cares" a aquesta setmana Santa i estiu, amb el risc que l'activitat del local es traslladi cada cop més de dins cap a fora.

Sense nicotina ni derivats del tabac

Per aquest motiu la FECASARM, el passat 29 de març va fer, a petició de diferents locals associats, una consulta al Ministeri de Sanitat sobre la possibilitat d'utilitzar les anomenades pipes d'aigua en espais públics tancats. La resposta del Ministeri és que les pipes d'aigua que no contenen nicotina ni productes derivats del tabac, de manera que queden excloses de la normativa sobre prevenció i control del tabaquisme que regula la prohibició de fumar en espais públics tancats, i per tant la seva utilització en espais públics tancats està permesa.

Possible solució per evitar les denúncies per soroll

Des de la FECASARM han valorat positivament la resposta, ja que consideren que aquesta alternativa pot servir per reduir el soroll que provoca la gent quan surt a fumar, i per tant també el nombre de denúncies contra els locals. També consideren que això pot ajudar a pal·liar la davallada en la facturació que "ve arrossegant el sector per la crisi i que enguany s'ha vist agreujada per l'entrada en vigor de la Llei antitabac".

Igualment, la Federació continua insistint en la necessitat que la llei sigui reformada i que es puguin habilitar zones interiors per a fumadors, sobretot a partir de determinades hores de la matinada, tal com recentment va proposar l'Ajuntament de Blanes (Selva).