El Celler de Can Roca és el segon millor restaurant del món

L'establiment català puja dues posicions en el rànquing mundial i se situa només pel darrere del Noma danès

Roca ha agraït el premi ha assegurat que no té pressió per aconseguir la primera posició en l'edició de l'any vinent, ja que el seu restaurant ja està satisfet en estar entre els deu primers. De fet, Roca ha explicat que tots els candidats al premi tenen una gran qualitat.

El xef gironí ha defensat que el premi és un "reconeixement per Girona i Catalunya" i demostra que la "revolució" de la cuina catalana iniciada per Ferran Adrià continua fins i tot després de l'anunci del tancament d'El Bulli. Roca ha celebrat que la comunitat internacional continuï apreciant la cuina catalana, i ha defensat que cal continuar treballant per mantenir el model "d'excel·lència actual" i "consolidar-lo".

La cerimònia d'entrega dels premis també ha tingut un moment de record pel xef català Santi Santamaria, de Can Fabes, que va morir mentre era de viatge al seu restaurant de Singapur. Els presentadors de l'acte han recordat Santamaria com un dels principals impulsors i promotors de la cuina catalana.

La revista 'Restaurant Magazine' ha col·locat tres restaurants bascos i catalans entre els 10 millors del món. Molt a prop del Celler de Can Roca, el restaurant Mugaritz ha estat guardonat com el tercer més prestigiós del planeta, una posició millor que en la darrera edició.

Per la seva banda, el restaurant del xef basc José Mari Arzak, que porta el seu mateix nom, ha quedat en vuitena posició. A més, Arzak ha estat guardonat amb un premi honorífic per la seva carrera al capdavant del restaurant, mentre que la seva filla, Elena Arzak, ha quedat finalista en el guardó per la millor xef del món, que finalment ha guanyat la francesa Anne-Sophie Pic. Un altre dels habituals de la llista, el basc Martin Berasategui, ha quedat 29è.