22 municipis gironins rebran fons europeus per tenir wifi gratuït en espais públics

Rebran 15.000 euros

Cent municipis catalans i vuit d'illencs disposaran de punts wifi gratuïts en espais públics després d'haver estat seleccionats per beneficiar-se de la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea. Hi ha fins a 22 municipis de les comarques gironines que van des de municipis petits fins a ciutats com Salt.
Tots ells es beneficiaran d'un bo de 15.000 euros per poder instal·lar zones wifi als ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. La llista, feta pública aquest dijous per la Comissió Europea, inclou 100 municipis catalans, que se sumen als 44 que van ser-ho en la passada edició.
 
A les Balears un total de vuit municipis han aconseguit el finançament i se sumen als tres de la primera convocatòria.
 
Els punts d'accés WIFI4EU seran gratuïts i es podran instal·lar amb la subvenció en aquells espais on encara no n'hi ha. Com a contrapartida, hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys, a càrrec dels municipis.
 
Els municipis seleccionats son: Agullana, Argelaguer, Borrassà, Breda, Calonge i Sant Antoni, Camprodon, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Hostalric, Llambilles, Madremanya, Palau-saverdera, Riell i Viabrea, Riudaura, Salt, Sant Climent Sescebes, Sant Jordi Desvalls, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, La Vall d’en Bas, Vilablareix