Busquen un home a Tossa que havia anat a pescar a les roques de sota el far

La família va advertir dimecres a la nit que no havia tornat

Busquen un home desaparegut a Tossa de Mar que havia sortit a pescar dimecres a la tarda a les roques de sota el far, a la zona de la Vila Vella. Han trobat els seus estris de pesca.

La família va advertir a la nit que no havia tornat a casa i va trucar als Mossos cap a les 23 hores. Es tracta d'un home de 49 anys, veí de Tossa.

En el dispositiu de recerca treballen els Bombers, els Mossos d'Esquadra, Salvament Marítim i la Policia Local de Tossa. S'estan utilitzant unitats subaquàtiques, terrestres, canines i també aèries per intentar localitzar l'home desaparegut. Dimecres hi havia força mala mar.

La recerca va començar el dimecres a la nit, després que els serveis d'emergència rebessin una trucada del 112 dels familiars del pescador, que no havia tornat a casa. En aquell moment, es van activar efectius dels Mossos d'Esquadra, Policia Local, Bombers i Salvament Marítim. Durant les primeres hores de recerca van trobar la seva bossa i d'altres objectes personals en el punt on se l'havia vist per última vegada.

Aquest dijous al matí s'ha reactivat el dispositiu amb els mateixos cossos d'emergències i a hores d'ara hi ha tres helicòpters sobrevolant la costa i embarcacions que estan buscant el pescador.

Segons ha explicat el sotscap territorial de guàrdia dels Bombers, Luís Alfonsín, "les corrents marítimes se'l podrien haver emportat mar endins". Per això, també l'estan buscant per la zona de Lloret de Mar (Selva) i s'està pentinant la zona de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Aquest dijous al matí també s'ha fet una immersió submarina en el punt on hauria anat a pescar aquest dimecres. També s'han inspeccionat alguns camins de ronda, però Alfonsín ha indicat que "és una zona conflictiva perquè hi ha molts penya-segats" i això dificulta la recerca terrestre.