Ayats (ERC) vol potenciar el programa 'Educació 360' per fomentar l'aprenentatge a Girona

Els republicans presenten 49 mesures entorn a l'ensenyament

Esquerra Girona aposta per l’educació al llarg de la vida per una ciutadania activa i cohesionada. Una de les apostes per assolir aquest objectiu passa per potenciar el programa Educació 360, que fomenta l’aprenentatge en totes les etapes de la vida de les persones. I ho fa vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius amb l’objectiu de garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats i la inclusió educativa.

Per la candidatura republicana l’educació ha de ser un del grans pilars del pròxim mandat i anirà estretament lligada a la cultura com un element generador de cohesió social i vertebrador dels barris de la ciutat.

“No podem entendre l’una sense l’altra. Per nosaltres són dues germanes bessones que sempre han d’anar de la mà per fomentar una societat més culte i, per tant, més lliure”, ha manifestat el candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats.

El número 3 de la llista d’Esquerra Republicana a Girona, Àdam Bertran, ha destacat també que “crearan entorns positius per l’aprenentatge que van del lleure educatiu a l’esport.”

“Volem un nou model lleial als valors republicans i compromès fermament en el poder transformador de la societat que pot tenir l’educació per crear veritables ciutadans i ciutadanes de la República Catalana”, ha afegit Àdam Bertran.

Per fer-ho possible, Esquerra facilitarà que tothom tingui les mateixes facilitats d’accés als diferents serveis i ofertes a través de més beques com, per exemple, les de transport i menjador en l’educació infantil dels 0 a 3 anys, la tarificació de preus, més places d’escola bressol i, especialment a lactants ja que Girona només n’hi ha 16 de públiques i, finalment, també garantint una oferta de cursos estable.

A nivell d’equipaments, la candidatura que encapçala Quim Ayats aposta per coordinar els serveis d'aprenentatge de la ciutat com són les escoles i els instituts amb els centres esportius, casals de lleure, centres cívics, escoles idiomes o, per exemple, les escoles de música.

“És imprescindible que l’educació es treballi de forma transversal i que abraci totes les àrees municipals ja que entenem l’educació amb el prisma més ampli possible”, ha apuntat Àdam Bertran.

L'alcaldable d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha afegit que l’objectiu és “garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i l’accés lliure i universal a la cultura per fomentar una societat cohesionada, preparada i culte.”

La candidatura republicana presenta un total de 49 propostes concretes per fer de l’educació un eix central de les polítiques del pròxim mandat a la ciutat de Girona.

Aquestes propostes estan incloses dins el Pla de Treball 2019-2023 que contempla un total de 400 mesures amb l‘objectiu de millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de la ciutat.