Dos anys de presó per l'empresari que va agredir un regidor de Cassà de la Selva

Fiscalia, defensa i acusació particular han arribat a un acord i el processat no haurà d'entrar a presó perquè no té antecedents

Fiscal, defensa i acusació particular han arribat a un acord i han aplicat al processat dos atenuants, un de reparació del dany perquè ja va pagar la indemnització que li demanaven en matèria de responsabilitat civil i l'altre d'arravatament perquè entenen que va actuar en calent i que es penedeix del que va fer. En el judici, Santiago Navarro ha admès els fets. No haurà d'entrar a presó perquè la pena és de dos anys i, com que no té antecedents penals, suspenen l'execució de la condemna.

Cap a dos quarts de deu del matí del 6 de maig del 2009 el processat va anar a l'Ajuntament de Cassà de la Selva a reunir-se amb al regidor de Medi Ambient. Segons ha explicat l'advocat de l'acusació particular, Gregori Martínez, Santiago Navarro i la víctima, David Vila, tenien mala relació des de feia un temps i havien tingut discrepàncies. Durant la reunió, els dos van començar a discutir i la disputa va anar pujant de to.

Llavors, Navarro li va donar un cop de puny al cap al regidor i va sacsejar mentre l'agafava pel jersei i la camisa, que es van acabar trencant. Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir lesions i va necessitar set dies per curar-se. A banda de l'atenció mèdica inicial, també li van haver de posar un punt de sutura a la ferida del cap.

L'empresari s'enfrontava inicialment a cinc anys de presó i a pagar una multa de 3.000 euros per atemptat contra l'autoritat i a un any de presó pel delicte de lesions. Segons la conformitat a la qual han arribat el fiscal, la defensa encapçalada per Carles Monguilod i l'acusació particular amb el lletrat Gregori Martínez al capdavant ha rebaixat la pena i ha evitat que Santiago Navarro hagi de complir pena de presó. La secció quarta de l'Audiència el condemna a dos anys de presó i a pagar una multa de 540 euros pel delicte d'atemptat contra l'autoritat i una altra multa de 540 euros més pel delicte de lesions.