Vuit detinguts per robar en un supermercat d'Olot i un mas de la Vall de Bianya

Els detinguts tenen entre 18 i 25 anys i n'hi ha un de menor d'edat

El 18 de març es va produir un robatori amb violència i intimidació en un supermercat d'Olot. Un jove va accedir a l'establiment comercial amb la cara tapada amb un passamuntanyes, va intimidar la caixera amb un ganivet i es va endur uns 400 euros. A fora del supermercat l'esperava un còmplice que vigilava. Dies més tard, els mossos ja havien identificar els dos autors dels fets, un major d'edat i un altre de menor.

Entre els dies 16 i 18 d'abril, els agents també van saber que s'havia robat a l'interior d'un mas de la Vall de Bianya, del qual es van endur molt material. Entre els objectes sostrets hi ha joies, segells, electrodomèstics, utensilis de cuina, maquinària, antiguitats, càmeres de fotografia i instruments musicals, entre d'altres.

Els Mossos van esbrinar que un dels autors de l'atracament havien anat a vendre les joies sostretes del mas a una botiga de compra i venda d'or d'Olot. Amb els indicis investigats del robatori violent i del robatori a la masia es va fer una entrada i escorcoll en un pis de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), on hi vivien dos joves (el menor d'edat i Salim Y. A.) conjuntament amb tres nois més, Luís, Juan Manuel i Xavier B. F.

L'entrada policial es va fer divendres 25 de març. I es van localitzar molts objectes: dues escopetes, un revòlver i una caixa de munició del calibre 38, un televisor, consoles, càmeres de fotos, de vídeo, DVD, portàtils, material d'escalada, destrals, dos jocs de coberts de plata, una vaixella de porcellana, moltes eines (radials, trepants, serres de calar...) bijuteria, joies, un ordinador portàtil, una bicicleta, aparells de so, dos arcs i fletxes, etc.

En aquest escorcoll, els agents també van trobar el ganivet utilitzat en l'atracament. La unitat d'investigació d'Olot també va poder recuperar una cítara antiga i una col·lecció de rellotges molt antics, tot sostret i revenut pels autors dels fets. La majoria dels objectes recuperats provenen del robatori a la masia, però s'investiga la procedència d'altres, que són de dubtosa legalitat.

Els detinguts majors d'edat, que van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, són Omar el O, de 19 anys, domicili desconegut; Luís B. F., de 22 anys, domicili a Sant Joan les Fonts; Juan Manuel B. F., de 19 anys, veí de Sant Joan les Fonts; Xavier B. F., de 18 anys, veí de Sant Joan les Fonts; Salim Y. A. , de 22 anys, domicili desconegut; Leire M. P. , de 18 anys, amb domicili desconegut i Jonathan M. C .,de 25 anys, veí d'Olot.