La Fundació Oncolliga dona divuit butaques per a pacients i acompanyants al Trueta

S’han pagat amb les donacions de l’última edició de la cursa Oncotrail

L’Hospital Josep Trueta de Girona ha estrenat divuit butaques per a pacients i acompanyants. Es tracta d’una donació de la Fundació Oncolliga per tal de fer més confortable l’estada de les persones que pateixen càncer mentre estan a l’hospital. La Fundació ha pagat aquestes butaques a partir de les donacions fetes durant la darrera edició de la cursa solidària Oncotrail.

Vuit de les noves butaques han costat 18.585 i s’han donat a l’Institut Català d’Oncologia (ICO), que ja s’han col·locat a la seva planta de l’hospital gironí. Per altra banda, les deu restants s’han donat a l’Institut Català de la Salut (ICS). Han tingut un cost de 23.232 euros i s’han instal·lat a la cinquena planta, on hi ha la Unitat d’Alta Intensitat de Cures. Es tracta d’una planta on s’hospitalitzen tots aquells malalts de càncer que han passat per una intervenció quirúrgica.

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, ha explicat que aquesta iniciativa de pagar les butaques noves va sortir de quan ell tenia càncer i estava ingressat al truita. “Els meus familiars van veure que les butaques que hi havia a les habitacions no eren gens còmodes”, ha detallat Comet. Per aquest motiu, el director de la cursa va decidir que pensaria una activitat “per recaptar diners i canviar-les”.

En la última edició de l’Oncotrail, que es va fer l’octubre de 2018, es van recaptar un total de 288.472 euros. D’aquest total, 174.303 s’han dedicat a diferents donatius als hospitals gironins per tal de millorar el confort i el diagnòstic dels pacients de càncer.

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i, gràcies a la col·laboració de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de 900.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari i de l’entitat mateixa. També s’han destinat fons a diversos projectes d’investigació sobre el càncer.