Arriba la primera peça per construir el nou dic exterior de Llançà

Les estructures s'estan construint a Tarragona i la previsió es que estiguin instal·lades a lloc a principis de juliol

El primer dels quatre calaixos que conformaran el nou dic exterior del port de Llançà ha arribat aquest diumenge al port de Palamós. Els calaixos s'estan construint al port de Tarragona, Un cop construïts, es transporten via marítima fins a Palamós, on es preparen per al seu fondeig definitiu. Des d'aquí, un remolcador els transporta, d'un en un, fins al port de Llançà, la seva destinació. La velocitat mitjana a la qual viatja el calaix és d'entre 1,5 i dues milles per hora.

Si la climatologia ho permet, es preveu que el primer calaix arribi al port de Llançà, el dijous 14 d'abril. Mentrestant, el remolcador que ha portat el primer calaix a Palamós tornarà al port de Tarragona per portar el segon, i així successivament fins que s'hagin transportat els quatre calaixos.

Si la meteorologia ho fa possible, les previsions són que el nou dic exterior de Llançà estigui finalitzat a començaments de juliol. Aquesta infraestructura ha d'evitar que l'onatge depassi les instal·lacions portuàries, per tal que les activitats pesquera i nàutica es puguin desenvolupar amb normalitat i sense afectacions per causa dels temporals.

Inversió de 4 MEUR

El dic exempt exterior s'ubica en línia paral·lela al dic de recer actual. Aquest dic estarà format per quatre calaixos de formigó i tindrà una longitud total de 116,45 metres. Aquesta és la longitud necessària perquè l'altura de l'onada que arribi al dic actual no superi els quatre metres. Així mateix, la distància entre el dic de recer i la nova infraestructura serà d'uns 120 metres.

Els treballs suposen una inversió de 4 MEUR. Les obres s'estan desenvolupant amb criteris de màxim respecte pel medi ambient, motiu pel qual la posició del dic exterior permetrà una bona convivència entre aquest dic i l'ecosistema marí.