Torra rep Matamala i li agraeix haver-ho ''donat tot'' per Catalunya

El senador electe ha tornat avui de Bèlgica

Torra ha rebut el senador de JxCat 'Jami' Matamala al pati de les Magnòlies de la Delegació del Govern, acompanyat pels aplaudiments de diferents treballadors de la Generalitat. A les escales senyorials, i flanquejats per una bandera de Catalunya i una altra d'europea, els diferents càrrecs del partit –molts dels quals també havien estat a l'aeroport- s'han anat abraçant amb ell.

Després, el president i 'Jami' Matamala han mantingut una breu trobada al vestíbul de la Delegació. Aquí, també hi han assistit el delegat del Govern, Pere Vila, i el cap de l'oficina de Puigdemont a Waterloo, Josep Lluís Alay (a qui l'Audiència Nacional també investiga per encobriment).

A la sortida, i davant els mitjans de comunicació, Torra ha agraït al senador electe de JxCat haver-ho "donat tot" pel país i, sobretot, al llarg d'aquest any i mig, haver estat "sempre" el "suport fidel del president Puigdemont". "Sóc aquí per donar la benvinguda al primer dels nostres exiliats; el primer de tots i totes que han de tornar i a qui volem a casa ja, amb les seves famílies, per seguir lluitant per la democràcia, la justícia i la independència de Catalunya", ha dit Torra.

"Generositat i solidaritat"

El president de la Generalitat ha destacat que la "generositat i la solidaritat" que ha demostrat 'Jami' Matamala són aquells valors "que el poble de Catalunya respecta i admira". Per això, Quim Torra ha dit que, més enllà de "l'afecte" que avui està vivint el senador de JxCat, se li hauria de "retornar" molt més en agraïment a la seva contribució al procés.

Torra, però, tampoc ha amagat que el retorn de Matamala és "agredolç" perquè encara hi continua havent presos i exiliats. I aquí, el president ha volgut agrair "la internacionalització" del procés que estan fent aquells qui es troben a Bèlgica, Suïssa i Escòcia. "La independència de Catalunya és l'objectiu que ens uneix a tots, i que defensem des de l'exili, la presó i el Govern", ha conclòs el president de la Generalitat.

Aquest migdia, 'Jami' Matamala no ha parlat davant dels periodistes. Ho farà al vespre, a l'acte de suport que s'ha convocat per a les set de la tarda davant el local electoral de JxCat a Girona (al carrer Mercaders, en ple Barri Vell).