Girona tanca mandat amb un ple marcat on s'ha recordat a Puigdemont

L'alcaldessa agraeix "el compromís" de tots els regidors

Girona ha tancat mandat amb un ple on la cordialitat s'ha imposat per damunt les ideologies, però on l'equip de govern també ha fet sentir el seu record per Carles Puigdemont.
L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha lamentat que "l'humanisme" que ha unit tots els regidors en determinats moments, fossin del color que fossin, no s'hagi vist "amb l'exili" de l'expresident de la Generalitat. Madrenas, però, també ha volgut agrair "el compromís" de tots els grups a l'hora de fer avançar la ciutat i els ha dit que poden estar "satisfets" perquè, ara, Girona "és millor que anys enrere". El darrer ple ordinari del mandat ha servit perquè, sobretot, aquells regidors que ja no continuen s'hagin acomiadat de l'Ajuntament.
 
L'ordre del dia del darrer ple ordinari era pràcticament de tràmit. De la desena de punts, l'únic que ha tingut un cert debat ha estat el de la modificació de plantilla. I més en concret, la creació d'una nova plaça de sergent i una altra de caporal a la Policia Municipal.

Aquí, tant el PSC com el PPC –que hi han votat en contra- han retret a l'equip de govern portar un "canvi a la cúpula" del cos just abans de les eleccions, i sense haver-ne informat prou els diferents grups. De fet, CiU s'ha quedat sola a l'hora de votar-hi a favor, tot i que l'abstenció de la resta de l'oposició (ERC, CUP i Cs) ha permès que aquest punt prosperés.

Més enllà d'això, el d'avui ha estat un ple de comiat, marcat per la cordialitat i els agraïments. Tant per part d'aquells regidors que ja saben segur que no continuaran, com d'aquells altres que tot i anar a llistes aquest 26-M, també han volgut intervenir.

"Tot i ser una legislatura dura, he fet amics" (Manuel Vázquez, Cs); "He tingut el privilegi d'aportar el meu gra de sorra" (Elisabeth Riera, PSC); "Dir adéu no m'agrada perquè ens anirem veient" (Ester Costa, CUP); "El meu pas ha estat curtíssim però m'enduc un bon record" (Rosa Maria Jaumà, ERC) o "Més que la política, trobaré a faltar la companyia de la gent dels barris" (Cristóbal Sánchez, CiU) són algunes de les frases que s'han pogut escoltar.

Per part de l'oposició, el discurs més divertit l'ha fet el cupaire Toni Granados. "Sabeu que sóc trotskista, i que no he vingut aquí a escalfar la cadira; més aviat, he estat la pedra que es posa a la sabata", ha dit el regidor. Granados també ha recordat que, el mateix dia que va jurar el càrrec, va néixer un nen que, durant tot aquest temps, ha vist créixer. Com també ho ha fet –ha precisat- la seva experiència a l'Ajuntament.

La portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, no ha passat per alt que el seu grup és "qui s'emporta la palma" a l'hora de parlar de mandat "complicat" (entre d'altres, perquè dos dels seus regidors ara van a altres candidatures). Roca, però, ha agraït a la resta de forces que no n'hagin "fet sang" i s'ha acomiadat donant dos consells. El primer, que es faci "més carrer i menys despatxos". I el segon, que el nou ajuntament faci "més permeable la barrera que a vegades ha separat el govern de l'oposició".

Record a Puigdemont

Tot i que les ideologies hagin queda en segon terme, sí que la situació política de Catalunya i –sobretot- la personal de qui va ser alcalde a principi de mandat han tingut presència al ple. L'equip de govern ha volgut recordar Carles Puigdemont, i la majoria dels regidors de CiU que han parlat l'han esmentat als seus discursos.

"A vegades, un alcalde és cridat a defensar la idea de país, i el nostre president legítim és ara a l'exili", ha afirmat el portaveu del grup, Carles Ribas. "Vull agrair-li la confiança que va dipositar amb mi, i tenir un record tant per a ell com per als qui avui continuen privats de llibertat", ha dit el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Alcalà (que plega després de vuit anys al càrrec).

L'alcaldessa, Marta Madrenas, que ha tancat el ple, ha subratllat que aquest 2019 acaba un mandat "intens" marcat per "moments elevadament complexos". I aquí, ha tingut un record per a "l'amic i president legítim" Carles Puigdemont, que "està lluny de la gent que estima i de la seva ciutat estimada per defensar els seus ideals". L'alcaldessa també ha lamentat que "l'humanisme" que ha unit tots els grups del ple, fossin del color que fossin, no s'hagi mostrat amb "l'exili" de l'expresident de la Generalitat.

Durant el seu discurs, Madrenas també ha volgut posar de relleu el "compromís immens" que han tingut tots els regidors –tant de govern com de l'oposició´- per dedicar-se a la ciutat "en un moment en què el descrèdit per la política és alt". "Heu d'estar tots satisfets amb la feina feta a l'Ajuntament, perquè avui la ciutat és millor que anys enrere", ha conclòs, dirigint-se als 24 que formen part del plenari.