Els treballadors de l'empresa de neteja de Blanes passen a treballar 35 hores setmanals

NORA es va municipalitzar el passat 30 d'abril

Després que el Ple de l’Ajuntament de Blanes del passat 30 d’abril donés llum verda a que NORA passi a ser 100% de capital públic, la direcció ha autoritzat un paquet de mesures de reorganització. L’empresa de neteja i recollida d’escombraries ha estat treballant aquestes mesures durant les darreres setmanes, de manera conjunta amb els representants dels treballadors de NORA-Blanes.

La finalitat d’aquestes mesures és aconseguir una gestió encara més eficient, la contenció de costos salarials i la recuperació de la jornada laboral de 35 hores setmanals a partir d’avui dilluns, 13 de maig, enlloc de les 37 hores i mitja que es feien fins ara. Durant els darrers exercicis, la gestió del soci privat ha suposat un augment injustificat de costos salarials, segons han conclòs de manera unitària ambdues parts.

La nova direcció i els representants dels treballadors han acordat canvis substancials en la gestió de personal que, segons han remarcat, ajudaran a contenir els costos actuals i milloraran el servei a la ciutadania de Blanes. Les solucions aportades consisteixen principalment en optimitzar la programació de tasques i els temps necessaris per dur a terme a cadascuna d’elles.

També ha suposat la incorporació d’un nou lloc de treball per a la gestió especialitzada. Gràcies a les aportacions dels representants dels treballadors, la nova direcció operativa de Blanes ha pogut conèixer els punts febles del funcionament diari. D’aquesta manera, doncs, podrà assolir l’objectiu de millorar el rendiment del servei, no incrementar costos i facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar del treballadors.

Aquestes noves mesures sobre gestió de personal sumades a la cancel·lació de préstecs acordada pel Ple Municipal de l’Ajuntament de Blanes permetran revisar la Ordenança Fiscal de l’Ajuntament de Blanes que regula la taxa que paguen els contribuents pel servei de recollida d’escombraries. Per tots aquests motius, el treball conjunt esmerçat durant aquestes darrers dies s’ha valorat de manera molt positiva per ambdues parts.