ERC Girona vol fer accessibles i eficients energèticament els equipaments públics

Planteja crear una piscina i un nou pavelló pels barris que més ho necessitin

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona ha proposat fer un pla de xoc per actuar en tots els equipaments públics de la ciutat per tal de fer-los accessibles per a tots els veïns, millorar la seva eficiència energètica i promoure la instal·lació de fonts d’energia renovable, amb l’objectiu que siguin sostenibles i autosuficients.

“És necessari que planifiquem les actuacions que cal dur a terme perquè tots els edificis públics millorin la seva eficiència energètica, reduint consums i perquè siguin el màxim d'autosuficients, implantant energies renovables. I això vol dir millorar l’eficiència energètica, instal·lant finestres més aïllants, i impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques o calderes de biomassa, entre altres”, ha exposat el candidat d’ERC, Quim Ayats.

“I, en paral·lel, programarem les obres que han de permetre actualitzar l’actual xarxa d’equipaments públics de la ciutat amb l’objectiu de millorar el seu funcionament i accessibilitat”, ha afegit el regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Girona i també membre de la llista republicana, Miquel Poch.

Esquerra proposa crear un òrgan de coordinació estable entre tots els equipaments municipals (escoles, instituts, pavellons, centres cívics, biblioteques, centres esportius, teatres, entre d'altres) amb l’objectiu que estiguin a disposició de les persones i que s’articulin com a eix de l’activitat social.

“Hi ha clubs esportius, sobretot femenins, que han d'utilitzar instal·lacions sobresaturades i es troben en situacions on han d’entrenar dos equips en un quart de camp. Això no pot passar i buscarem les fórmules necessàries per evitar aquesta saturació de les instal·lacions”, ha indicat la candidat de Jovent Republicà, Marina Vinardell.

En relació a nous equipaments, Esquerra creu necessari la construcció d’un nou pavelló que doni resposta als barris que tenen una major necessitat, com pot ser l’Eixample o el Barri Vell. En aquest sentit s’estudiarà la viabilitat de fer una nova piscina municipal, atesa la saturació que pateixen aquest tipus d’instal·lacions.

Esquerra aposta també per la creació de xarxes culturals que tingui com a objectiu donar suport a les entitats, treballar projectes conjuntament i treballar en xarxa, dignificar la cultura de base i la coordinació entre els equipaments culturals i els centres d’ensenyament artístic.

El candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha destacat que és “imprescindible “ acompanyar als equipaments i a les entitats en la recerca de finançament davant les altres administracions i en la captació de mecenatge privat i de fons europeus.

“L’Ajuntament ha d’exercir el lideratge que li correspon en el projecte cultural de la ciutat”, ha afegit Ayats.

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Girona ha aconseguit aquest any, amb la seva abstenció als pressupostos municipals, desencallar el projecte de centre cívic de Montjuïc. Un equipament reivindicat històricament pels seus veïns. .

“Aquest projecte ha de ser l'exemple de com farem els equipaments a partir d'ara. Prioritzant que sigui eficient energèticament amb consums tendint a 0. Amb Esquerra al govern municipal, podrem desencallar també la seva construcció”, ha afegit el regidor Miquel Poch.

Esquerra, com en tants d’altres temes que van estretament vinculats a la planificació de la ciutat, considera bàsic revisar el planejament urbanístic (POUM) per actualitzar l’eina que ha de permetre a la ciutat fer previsions coherents de creixement demogràfic i, per tant, calcular els equipaments públics necessaris per a la ciutat.

“Sense aquesta revisió del POUM no podrem compactar la ciutat, millorar els lligams entre barris i abordar d’una vegada la mobilitat des d’una perspectiva d’àrea urbana i que Girona ha de liderar”, ha exposat el candidat Quim Ayats.