Blanes proposa que es deixi fumar dins els bars a partir de les dues de la matinada

El regidor de Governació assegura que és una situació "d'excepcionalitat" que la llei no preveu

El municipi de Blanes, a la Selva, ha proposat que es deixi fumar a l'interior de locals d'oci nocturn a partir de les dues de la matinada per garantir el descans dels veïns, ja que actualment la gent surt a fumar al carrer i provoquen molèsties pel soroll que generen. Per aquest motiu, el regidor de Governació del consistori, Joaquim Torrecillas, ha assegurat que es tracta d'una situació "d'excepcionalitat" que la llei antitabac no preveu i per això han traslladat la proposta de poder fumar a dins dels locals a representants a la cambra catalana.

Segons ha explicat Torrecillas, en determinades zones de Blanes on conviuen els usos residencials i els usos d'oci nocturn s'han generat certes dificultats. "Per protegir la salut dels no fumadors estem perjudicant la salut de la gent que vol descansar i no pot per la contaminació acústica", ha recalcat Torrecillas. El regidor del consistori ha explicat que la mesura està inspirada en altres països europeus, com França, que també aposten per la flexibilització de la llei antitabac pels mateixos motius.

Torrecillas ha assegurat que actualment la situació és insostenible ja que les queixes per sorolls en les zones pròximes a bars i discoteques són habituals i segons ha apuntat, s'ha incrementat "moltíssim" les dificultats per poder dormir perquè la gent dels locals surt a fora per poder fumar. En aquestes zones, ha assegurat, hi ha un "conglomerat", ja que hi ha àrees d'hotels, àrees residencials i àrees d'oci nocturn, fet que obliga al consistori a protegir l'interès majoritari que és el descans dels veïns.

Pacte per la convivència nocturna

Segons ha explicat el regidor de Governació de l'Ajuntament de Blanes, el municipi va signar fa dos mesos un pacte per la convivència nocturna amb l'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica. La primera mesura que ha sortit d'aquest pacte ha estat el trasllat de les barraques de fira de la zona dels Pins, on hi ha hagut diverses queixes de veïns pel soroll que generaven les barraques, en una àrea pròxima a la Ciutat Esportiva.