Roben 1.100 metres de cable elèctric i no es podrà fer la Passió de Sant Climent de nit

Els organitzadors han decidit fer la representació de dia

Indignació és el que senten els habitants de Sant Climent Sescebes després de saber que els han robat tot el cable elèctric, uns 1.100 metres, de la finca de l'Horta d'en Cusí, l'indret on cada any representen la Passió. Aquests dies ja hi estaven assajant i gairebé ho tenien tot muntat, ja que només falten quinze dies per a la seva representació.

Els lladres "sabien molt bé el que es feien" i a què anaven, explica el seu alcalde, Josep Guiolà. Només s'han emportat el cable que estava desconnectat de la corrent i han deixat la resta de material, com ara focus i bombetes. Aquest divendres s'han dedicat a retirar-ho tot, per evitar-se un altre disgust. El robatori va passar la nit de dimecres a dijous d'aquesta setmana. Per poder accedir a la finca, que està en una zona apartada, van haver d'arrossegar una de les pedres grosses que hi ha al començament del camí d'accés. "Ha estat un muntatge empresarial molt ben fet", es lamenta Guiolà, en referència al mercat negre que actualment hi ha entorn el coure robat que s'extreu del cable elèctric.

Els mossos ho estan investigant però ja els han dit que és complicat trobar els culpables. La millor prova que tenen és una empremta d'una caixa. Els organitzadors no són massa optimistes, ja que són molts els que la podrien haver tocat durant els assajos.


Menys funcions i de dia

Refer tota la instal·lació costa uns 7.000 euros, entre material i hores de feina, un cost que l'Associació de la Passió, amb 4.000 euros de pressupost, no pot assumir. És per això que durant l'assemblea d'aquest divendres a la nit es proposarà reduir les funcions de quatre a dues i passar-la a fer de dia. Això suposarà un autèntic maldecap per readaptar el muntatge ja que està pensat per representar-se de nit. 'Ara l'escenari es veu de punta a punta i hem de reconduir els més de cent actors en escena que se'ls veurà tota l'estona', explica l'alcalde. A pesar d'aquest contratemps, asseguren que faran tot el possible per no baixar la qualitat i demanen que vingui el màxim de gent a veure'ls per ajudar-los a recuperar-se i a poder tornar a representar la passió l'any que ve amb total normalitat. Fa 35 anys que els habitants d'aquesta població de l'Alt Empordà i rodalies fan possible aquesta tradició.