Urbanisme dóna llum verda a la construcció del túnel del vent de Castelló d'Empúries

El simulador de caiguda lliure se situarà al costat de l'aeròdrom i, de moment, s'alimentarà amb combustible

Finalment, el projecte del túnel del vent que es vol construir a Castelló d'Empúries ha rebut el vistiplau de la comissió d'Urbanisme. A la darrera reunió, la comissió va decidir no aprovar el projecte i demanar a l'ajuntament que li lliurés més informació. Els recels d'Urbanisme venien motivats per la línia elèctrica que havia d'alimentar aquest simulador de caiguda lliure, que es preveia que travessés els Aiguamolls, i això exigia unes mesures tècniques que encarien molt el projecte.

Ara, però, la comissió ja ha donat el vistiplau al projecte. L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha explicat que això ha estat possible perquè, inicialment, s'ha previst que el túnel del vent s'alimenti amb combustible. "De moment, la captació d'energia a través d'una línia elèctrica s'ha deixat per a més endavant", ha concretat l'alcalde.

El simulador de caiguda lliure s'aixecarà al costat de l'aeròdrom d'Empuriabrava. Precisament, aquestes instal·lacions són les que encapçalen la llista de salts amb paracaigudes d'Europa, i les segones de tot el món. El promotor del túnel del vent és la companyia de capital rus Freezone, que preveu invertir 7,5 MEUR en les obres.

L'alcalde de Castelló d'Empúries explica que ara, després que Urbanisme hi hagi donat el vistiplau, l'Ajuntament preveu tenir els permisos de l'obra sobre la taula en les properes setmanes. "Si tot va bé, els treballs del túnel del vent podrien començar dintre d'un mes i mig, i durarien al voltant d'un any i escaig", concreta Salvi Güell.

L'alcalde explica que el simulador de caiguda lliure serà un "equipament complementari" a l'actual aeròdrom. "Suposarà un revulsiu econòmic per a la zona i per a la comarca", ha conclòs Salvi Güell.