PTOP haurà de donar el vistiplau al túnel per sota del Castell de Sant Ferran de Figueres

Urbanisme dóna llum verda a la modificació del POUM de Tossa de Mar

La modificació afecta a la zona coneguda com les cases dels americans, habitatges dels militars i dels pilots destinats a Figueres que es van edificar els anys 80. Amb aquesta proposta, l'Ajuntament de Figueres preveu incloure la construcció d'una ronda per sota del Castell de Sant Ferran per fer una carretera que uneixi l'antiga N-II amb la nova estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV). Pere Solà ha assegurat que és una modificació urbanística per construir una carretera que "no té data" ni que encara no se sap "qui és responsable de l'obra".

El projecte ha tingut al·legacions del Ministeri de Defensa, que és propietari dels terrenys, i també del de Foment, que fa algunes consideracions sobre els vials de la parcel·la. Solà ha explicat que aquest projecte ha de passar per la Comissió d'Urbanisme de Catalunya però ha detallat que han fet algunes recomanacions a l'Ajuntament de Figueres com que inclogui i resolgui aquestes al·legacions abans de tirar endavant amb la proposta. El director general d'Urbanisme diu que són prescripcions de caire jurídic i tècniques i no valoratives.

La comissió ha donat llum verda a la modificació del POUM de Tossa de Mar, que ja inclou l'estudi d'inundabilitat. Han fet algunes prescripcions que l'ajuntament haurà d'incorporar abans de fer l'aprovació definitiva. Amb la incorporació de l'estudi s'estalvien haver de demanar cada vegada un informe a l'ACA perquè ja se sap quin és l'abast de la riera, on es pot construir i quina és la inundabilitat que té. A més, Tossa reordena la Mar Menuda per blindar que es faci algun edifici alt a primera línia de mar.

La modificació del planejament tanca assumptes que havien quedat pendents en l'anterior POUM. La majoria de canvis en la qualificació del sòl busca fomentar la incorporació d'activitat hotelera i no tant d'usos residencials.