L'Agència de Salut compartirà espais amb l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa

La consellera Vergés ha vistiat avui el centre de la Garrotxa

L'Agència de Salut Pública compartirà espais amb l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. La consellera Alba Vergés, que aquest divendres ha visitat el centre sanitari, ha destacat que aquesta integració "de la salut pública amb l'assistencial" perquè crear sinèrgies i impulsar "un treball comunitari entre hospitals, primària i els ens locals". "És una gran oportunitat que donarà fruits en un futur i que, de ben segur, ens permetrà exportar projectes semblants a d'altres territoris", ha dit la consellera. Vergés també ha posat en valor la tasca "imprescindible i molt necessària" que fa l'Agència de Salut Pública a l'hora d'analitzar les causes i l'origen d'aquelles problemàtiques que es detecten des dels serveis assistencials.
Els serveis de Salut Pública a la Garrotxa compten amb 25 professionals. S'adrecen a la ciutadania, al món local i a sectors econòmics clau com el de l’alimentació. Segons subratlla el Departament, "és d'especial rellevància el control sanitari de les indústries càrnies de la Garrotxa, amb presència de holdings d'alt nivell i exportadors que generen molts llocs de treball a la comarca". L'any 2018 es van fer més de 800 controls sanitaris en aquestes empreses i entre el petit teixit industrial relacionat amb productes lligats al territori.

D’altra banda, la consellera ha destacat que els serveis de Salut Pública també treballen de manera conjunta amb l’atenció primària per promoure estils de vida saludables, que passen, per exemple, per promoure l’activitat física. Vergés ha indicat que aquest és "un clar exemple del que és treballar en comunitat" i també de "com obrim el sistema sanitari públic a la comunitat".

La consellera de Salut també ha posat en valor la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de l'hospital comarcal -única a Catalunya- i ha afirmat que evidencia que "la salut va estretament lligada al 80% dels determinants que estan fora del sistema sanitari, molts dels quals relacionats amb el medi ambient".