El PP de Figueres abandona el plenari per assistir al dinar del Dia de la Comarca

Els populars diuen que havien de ser-hi presents per l'entrega de guardons dels Premis Empordà

S'estava debatent el punt número 26 de l'ordre del dia referent a la modificació del 'Consell de participació ciutadana: Figueres, Ciutat dels Detalls' quan el portaveu del PP a Figueres, Diego Borrego, s'ha aixecat de la seva cadira per dir que abandonava la sala. El motiu: assistir al dinar del Dia de la Comarca organitzat pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà. El popular ha anunciat la seva decisió després de mostrar-se queixós perquè, al seu entendre, l'equip de govern ha exclòs al PP a l'hora d'establir les modificacions per constituir el Consell de participació. El número dos dels populars, Joan Casas, s'ha disculpat i ha assegurat que 'no marxem només per dinar, sinó que hi anem per fer costat als guardonats', ha dit a la resta de regidors i assistents a la sala.

Malgrat tot, els membres del PP no han pogut abandonar la sala immediatament, ja que el secretari de l'Ajuntament ha comentat que primer era necessari votar l'aprovació d'aquest punt iniciat i que havia comptat amb la participació de Borrego. L'alcalde de Figueres, Sant Vila, ha demanat aleshores als populars que tornessin per procedir a la votació a risc 'de perdre's algun calamar', ha dit en to divertit fent referència al menú que servia l'Escola d'Hostaleria de Vilamalla. Una vegada finalitzada la votació, ambdós han abandonat al sala de plens.

Per atra banda, els guardonats d'aquest any als Premis Empordà 2010 s’han concedit a les següents persones i entitats:

El premi Pastor es concedeix a la persona o entitat que ha destacat per potenciar algun aspecte econòmico-social de la comarca. Per aquest motiu, enguany s'ha atorgat aquest guardó a la presidenta de Creu Roja Girona, Roser Llevat.

El premi Sirena es dóna a aquella persona o entitat que ha destacat en el foment de la projecció exterior de la comarca. En aquesta ocasió s'ha guardonat l’hotelera rosinca Mercè Portell.

El premi Indiketa té com a finalitat reconèixer aquella persona o entitat que ha destacat en la divulgació i el manteniment de les tradicions. El premiat ha estat l’Associació de Veïns i Amics de Creixell.

El premi Tramuntana es concedeix a la persona o entitat que ha sobresortit per la seva trajectòria en la conservació del medi natural. Enguany, el premi ha recaigut en l’ornitòleg Jordi Sargatal.