El PP de Girona entra deu propostes al Parlament per evitar que es retallin projectes prioritaris

Concepció Veray retreu a Carles Puigdemont que no defensi els interessos de la ciutat des del seu escó

Aquest dilluns mateix el PP ha entrat les deu propostes al Parlament de Catalunya amb l'objectiu que arribin a les comissions i les sotmetin a votació abans de les properes eleccions municipals. Segons Veray, només d'aquesta manera els gironins sabran segur a qui fan confiança i què en farà després del seu vot. Concepció Veray assegura que els ciutadans estan "tips" de veure que els partits mantenen primer una opinió i una postura i que una vegada guanyen les eleccions canvien d'opinió.

En aquest sentit, ha estat especialment dura amb CiU i educació. Veray ha recordat que des de la federació nacionalista havien criticat reiteradament el tripartit per no construir escoles i crear-les ja de naixement en barracons, una crítica que sovint havia fet l'actuat consellera Irene Rigau. Per això, critica que amb poc temps al Govern ja s'hagi desdit de les seves paraules i ara digui que es trigaran mínim dos mandats a eliminar els barracons i que anunciï que la nova escola de Girona, al barri de Santa Eugènia, hagi de néixer amb els barracons que ja no s'utilitzen a Domeny.

En les propostes de resolució presentades al Parlament, el PP reclama construir la nova escola El Bosc de la Pabordia, que porta anys en barracons, i que fins que l'obra estigui acabada s'ampliï l'espai de l'actual centre educatiu, que no té biblioteca, gimnàs ni sala d'actes. També situen com a prioritat construir el nou CEIP Pericot de Girona a la zona de Montilivi. La proposta tres passa per enderrocar en el termini màxim de sis mesos l'antic CEIP Pericot de Girona.

La proposta quatre reclama que s'inclogui ja en el pressupost 2011 la construcció d'un nou CEIP i un nou IES a la ciutat. La cinquena insta a impulsar un nou pla educatiu d'entorn per al barri del Pont Major i, finalment, la sisena reclama incloure en els pròxims pressupostos la construcció d'una nova Escola d'Adults, una necessitat a la ciutat que fa anys que té problemes per trobar sortida a les peticions d'inscripcions per manca d'espai i de professors.

Segons Veray, no tota la culpa és del CiU i del nou Govern, també ha repartit crítiques entre els socis del tripartit a qui acusa d'haver-se omplert la boca amb projectes però no haver-los desenvolupat. Segons la líder popular a Girona, això ha fet que hi hagi moltes necessitats no satisfetes sobre la taula. En matèria de seguretat passen, segons el PP, per augmentar el nombre d'efectius a Girona i per construir la nova seu regional dels Mossos a Salt. Com que són poblacions veïnes, Veray creu que la seu de Salt seria beneficiosa per alguns barris que estan a tocar la frontera sempre que es mantingui Vista Alegre com a comissaria del centre de Girona,

Les altres dues propostes són en sanitat. Veray assegura que és necessari impulsar l'ampliació del CAP Montilivi i, sobretot, tirar endavant el projecte del nou Trueta. La candidata ha reclamat a Puigdemont que informi a la ciutadania de què pensa fer el seu partit amb el Trueta i que "deixi d'estar callat". Veray qualifica de preocupants les informacions que apunten que el Govern es podria plantejar construir el nou hospital a Sant Gregori i que desaparegui de Girona. "Girona no pot perdre el Trueta", conclou Concepció Veray.