Posaran asfalt sonoreductor a l'avinguda Sant Jordi d'Olot

Els treballs costaran 300.000 euros

La Junta de Govern Local d'Olot ha aprovat el projecte per posar asfalt sonoreductor als 3,7 quilòmetres de l'avinguda Sant Jordi i als carrers Zamenhoff i Portbou. A més de la millora del ferm, l’actuació també inclou la reparació d’elements de vialitat (la reposició de 320 metres lineals de rigola) i d’altres elements de drenatge superficial. Amb un pressupost de 300.000 euros, els treballs tindran un termini d’execució de tres mesos. Amb aquesta mesura l'Ajuntament vol seguir fent passos per a la pacificació del trànsit en aquest sector de la ciutat.
El projecte de millora forma part de les accions acordades entre l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat per continuar en la millora de l’avinguda Sant Jordi i en paral·lel al projecte de construcció de la nova variant. Ho va anunciar en una visita el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l'1 de març.

És la segona mesura que es farà al vial. El 28 de març passat i durant dos dies es van asfaltar 1,2 quilòmetres del Sant Jordi i els carrers Portbou i Zamenhoff. L'obra va tenir un cost de prop de 50.000 euros.

L’Ajuntament d’Olot continua treballant amb el Govern la concreció de futures actuacions i la implementació de noves mesures per reduir l’efecte del trànsit a l’avinguda Sant Jordi. La instal·lació de radars i la reducció del límit de velocitat en hores nocturnes, la programació dels semàfors en groc intermitent a la nit, l’increment de la vegetació al voltant de la via i la impermeabilització acústica de les finestres són algunes de les mesures amb què s’està treballant.

El reforç de la senyalització d’itineraris de llarg recorregut i dels controls policials de camions són altres de les accions que s'han recollit des de les associacions de veïns i de la plataforma de l’avinguda Sant Jordi que des de fa uns mesos reclama millores urgents a la via mentre la variant no sigui una realitat. El 3 d'abril van tallar unes hores la via com a protesta.