El grup Azora compra set hotels a la cadena gironina Med Playa i hi invertirà 30 MEUR

Els establiments estan situats a Benidorm i a la Costa del Sol

El grup Azora ha comptat set hotels de la Costa de Sol i Benidorm a la cadena gironina Med Playa.

Azora assumirà la reforma dels establiments per reposicionar-los, fonamentalment, com a hotels de 4 estrelles. En total, preveu invertir-hi 30 MEUR. El Med Playa, per la seva banda, els continuarà gestionant durant un període de 35 anys. Totes dues companyies, però, continuaran col·laborant en inversions conjuntes de cares al futur.

La companyia aposta amb aquesta operació per Benidorm i la Costa del Sol, dues de les destinacions turístiques més consolidades d'Espanya. Les dades així ho revelen: l'any 2018 Benidorm va registrar més d'11 milions de pernoctacions i 2 milions de turistes. L'ocupació hotelera es va enfilar fins al 84% al llarg de l'any, la millor dada dels últims 15 anys.

Un nou fons hoteler

Azora, que va arribar a gestionar més de 13.000 habitacions a través d'Hispania, creu que el sector hoteler continua oferint nombroses oportunitats d'inversió per generar valor mitjançant el "reposicionament i una gestió activa". En aquest sentit, està en fase de creació d'un nou fons destinar a invertir en hotels de vacances a la Mediterrània i en hotels a les principals ciutats europees.

Actius valorats en més de 5.300 MEUR

El grup és una gestora independent que va començar la seva activitat l'any 2003 i que al tancament del 2018, gestionava actius amb un valor de més de 5.300 MEUR. La seva plataforma compta amb més de 200 professionals i està especialitzat en actius residencials, hotels, oficines i energia renovable, tot i que està promovent també noves línies d'inversió en logística, residències per a la tercera edat i deute immobiliari.

La companyia gestiona actualment una de les principals carteres de residencial de lloguer a Espanya, amb més de 14.000 habitatges, i ha creat la major cartera d'hotels a Espanya en règim de gestió/lloguer amb més de 13.000 habitacions recentment adquirides per Blackstone, a través de l'oferta pública d'adquisició d'Hispania.

Una important cadena gironina

Per la seva banda, el Med Playa és una de les principals cadenes hoteleres espanyoles, amb seus a Girona i Benidorm. Està especialitzada en la gestió d'establiments turístics a la costa. Es va fundar l'any 1967 a la Costa Brava però la seva expansió va començar per Benidorm i va continuar per la Costa del Sol, Salou (Tarragonès) i el Maresme, amb la compra d'hotels ja construïts, entre ells de Pez Espada que ara ha adquirit Azora.

A més dels hotels inclosos en l'acord, Med Playa té en propietat hotels a Benalmádena (Hotel Bali), Salou (Hotel Calypso), Tossa (Aparthotels Sant Eloi i Esmeraldas), Platja d'Aro (Hotel Monterrey), Calella (Hotel Santa Mònica) i Sinemorets, a Bulgària (Hotel Bellavista) i explota els hotels Piràmide (Salou) i Balmoral (Benalmádena).