Castelló d'Empúries aprova el pressupost de 2011 un 10% inferior al de l'any passat

El convergent Xavier Sanllehí i l'alcalde, Salvi Güell, entren en una picabaralla dialèctica per defensar les seves gesions

El municipi de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) va aprovar el pressupost per aquest any que comptarà amb una inversió un 10% inferior respecte l'any passat -18.482.890,77 euros enfront els 20.303.893,40 euros invertits aleshores-. El debat sobre la seva aprovació va comptar amb una llarga llista de retrets per part del portaveu del principal grup a l'oposició, Xavier Sanllehí (CiU), el qual va acusar directament a l'alcalde del municipi, Salvi Güell (ERC), d'haver-se "aprofitat de la inèrcia creada per nosaltres quan érem al govern. S'han limitat a gestionar-la i no han aportat res", va dir el convergent.

Per la seva banda Salvi Güell va defensar la seva gestió i va acusar a Sanllehí de ser el responsable del balanç negatiu registrat l'any 2007. "Era any electoral i van fer unes previsions d'ingressos que no es van complir". El convergent va sortir al pas d'aquestes declaracions assegurant que  és l'actual equip de govern el principal causant del dèficit de quatre milions de dèficit; "que jo sàpiga el tancament el va fer vostè com alcalde, no jo, per tant el resultat d'aleshores no va acompanyat de cap informe d'intervenció que avali el que vostè diu", va dir el portaveu que va afegir que "si haguessin estat rigorosos en el pressupost fa quatre anys ara no estaríem en aquesta situació que ha condemnat a l'Ajuntament a fer una política de supervivència. Per tant, una mica d'humilitat i assumeixi les seves responsabilitats", va reblar Sanllehí.

Amb tot Güell va explicar que l'aprovació d'un tercer pla de sanejament ha estat necessari després de treure a la llum "paper incobrable de més de 4,7 milions d'euros provinents de l'any 1996, quan vostè era alcalde", va acusar el batlle republicà.

El pressupost es va aprovar amb 9 vots a favor i 7 en contra.