12 detinguts per captar dones a Romania i obligar-les a prostituir-se a l'Alt Empordà

Les noies havien de pagar la manutenció diària en pisos de l'organització

Es desconeix el nombre de dones afectades per la xarxa perquè aquests clubs renoven les noies amb molta assiduïtat. El passat mes de setembre, la policia ja va detenir quatre persones en aquests locals i es va poder constatar la presència de la menor que va denunciar els fets en trobar una fotocòpia del document d'identitat de nacionalitat romanesa que feia servir el grup mafiós per ocultar la seva edat i identitat.

La seva estructura jerarquitzada, el rígid repartiment de les seves funcions i les mesures de seguretat que prenien els membres de la xarxa van dificultar molt els treballs del Cos Nacional de Policia (CNP).

Les dones eren captades a Romania, on els oferien millors condicions de vida i feina a l'Estat. L'organització es feia càrrec del trasllat de les dones a l'Estat i el cost es convertia en el deute que contreien amb l'organització sense que elles ho sabessin. En principi, treballaven en aquests dos clubs però a vegades també eren traslladades en altres locals de l'organització. Per a les noies menors d'edat, utilitzaven documentació falsa.

La xarxa controlava molt de prop a les seves víctimes i s'encarregava del trasllat de les noies entre el club i el pis on vivien. A més, havien d'abonar-los una quantitat diària en concepte de residència i manutenció que només feia que augmentar el deute inicial.

En total, s'han detingut dotze persones, de les quals cinc eren de nacionalitat espanyola i la resta romanesa, i se'ls acusa d'un delicte de pertinença a organització criminal, tràfic de persones i relatiu a la prostitució. A més, dues persones més han estat imputades pels mateixos delictes.