L'acusat de torturar i assassinar un home a Roses diu que quan va marxar encara era viu

El fiscal creu que darrere del crim hi ha una banda organitzada que va tramar un pla per buidar una caixa forta

Segons el fiscal, darrere del crim hi ha una banda organitzada que va ordir un pla per apropiar-se de les claus i el codi de seguretat d'una immobiliària on sabien que hi havia una caixa forta. El grup hauria estat mesos preparant el cop i van fer que dos membres es guanyessin la confiança del propietari: un, Costel Duhaliu, va començar a treballar a un bar del mateix amo i la seva germana, Anna Maria Duhaliu, es va convertir en la seva parella sentimental. Els dos mantenien els altres còmplices informats fins que van trobar el dia adient per actuar, el 4 d'octubre del 2008.

Aquell dia el propietari estava malalt i es va quedar al capdavant del negoci l'encarregat, que estava e el punt de mira de la banda perquè sabien que tenia les claus i els codis d'accés a la caixa forta de la immobiliària. Durant el judici, Costica Costica -o Costica Buricea- ha assegurat que va anar a veure l'encarregat primer a la immobiliària i després al seu apartament per reclamar-li uns diners que li devia. "150 euros que li havia deixat per comprar droga", ha assegurat. En comptes de tornar-li els diners, diu que li va donar un farcell amb cocaïna que li va assegurar que valia més. Després va marxar d'apartament deixant l'home que encara era viu.

"Estava amb més gent preparant droga", ha explicat Costica que ha assegurat que l'encarregat i totes les empreses del propietari servien com a punts de distribució de droga. Primer dos moldaus, després rumors de dos marroquins o, fins i tot, el mateix propietari, durant la declaració Costica ha insinuat que havia sentit que tots aquests podrien ser els responsables de la mort de l'encarregat i ha assegurat que ell no va tenir res a veure amb el crim. El principal acusat de torturar i després asfixiar fins a la mort l'encarregat del establiments, ha insinuat que darrere del crim hi ha un afer de drogues del qual ell s'ha desvinculat.

El cas, que aquest dilluns ha arribat a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona, es remunta a l'octubre del 2008. Segons les acusacions, Costica Costica és el líder "ferri" de la banda. Els dos germans s'encarregaven de vigilar de prop els moviments del propietari i el quart, Iulian Tugui, implicat hauria fet tasques de vigilància. El dia dels fets, Costica hauria anat a l'apartament acompanyat de dos sequaços més que encara no han pogut ser identificats. Van trucar a la porta i l'encarregat va obrir.

"El van sorprendre bruscament, el van immobilitzar i el van lligar amb les mans a l'esquena", recull l'escrit del fiscal que detalla que seguidament el van començar a colpejar "dura i continuadament" amb els punys i algun objecte no identificat. Després de torturar-lo, el van asfixiar fins a la mort. L'objectiu era la caixa forta de la immobiliària. Després d'aconseguir les claus i els codis, hi van anar. La van poder forçar i es van endur diners en efectiu i objectes de valor. Segons les acusacions, el botí va ser de més de 66.000 euros. El judici continuarà demà a l'Audiència de Girona.