El futur i les incerteses que genera entre els joves centra una obra de La Planeta

"Plou a cobert" s'estrena el 8 de maig

El futur i les incerteses que genera entre els joves a l'hora de decidir què fer amb la seva vida a nivell personal i professional centren l'obra "Plou a cobert" que s'estrenarà el proper 8 de maig a dos quarts de nou de la nit a la sala La Planeta de Girona i que oferirà un segon passí l'endemà a la mateixa hora.

La dramatúrgia, escrita a quatre mans per Èlia Borràs i Berta Camps, compta amb la interpretació de la segona acompanyada per Clàudia Lausin, Ona Vilar i Paula Fossati sota la direcció de Laura Pujol. El muntatge, que forma part del projecte ERAM Noves Escenes, es presenta dins el Cicle Primerenc de La Planeta.

L’espectacle neix de la necessitat de produir una obra teatral allunyant-se l’àmbit estudiantil i aproximant-se al sector professional. Un procés de creació elaborat a través de la pròpia experiència i intentant indagar sobre el significat real d’aquesta època vital. La incertesa i el dubte a l’hora de prendre decisions marquen el transcurs de l’espectacle.

“Si jo tingués 20 anys...” és una frase que es diu per recordar tot allò que no es va fer o s’hauria volgut fer quan es tenia la llibertat i la lleugeresa de tenir, ni més ni menys, que entre uns 18 i 25 anys. Però què suposa tenir-ne 20? Què significa que han de fer els joves, ja passats de l’edat de litigi i explosió hormonal, amb la seva vida? I sobretot, preguntem-nos si no és una imposició, una pressió i una condemna dir a un jove que faci tot allò que “jo faria si tingués 20 anys...”.

“Plou a cobert” és una peça de petit format que es desenvolupa en un espai dissenyat per reforçar la idea de joventut i construcció d’un futur difuminat.