Irene Rigau diu que es trigaran almenys vuit anys en eliminar els barracons a Catalunya

La conselleria farà una nova escola de primària a Banyoles per al curs 2012-2013 en mòduls prefabricats

Irene Rigau ha afirmat que des de la seva conselleria impulsen un pla de substitució de barracons amb la intenció d'anar eliminant els mòduls prefabricats i construint noves escoles. La consellera ha afirmat que és "lamentable" que hi hagi tants centres catalans que han nascut directament en barracons i molts d'altres que s'han ampliat també amb mòduls. Rigau alerta que caldrà supeditar la construcció de noves escoles al pressupost i, per això, ha explicat que prioritzaran segons urgència a l'hora de fer les inversions.

La consellera ha explicat que a banda de les escoles que faci més temps que estan en barracons, l'equilibri territorial també serà un barem a tenir en compte. Així, Rigau afirma que caldrà fer una discriminació positiva amb les comarques gironines, la demarcació que acumula més centres en barracons. Entre els que han nascut directament amb aquesta fórmula i els que s'han ampliat així, hi ha 37 centres amb mòduls a Girona.

Banyoles, prou bonys

Rigau s'ha reunit aquest dissabte amb la comunitat educativa del Pla de l'Estany. A Banyoles, ha anunciat que la conselleria farà una nova escola a la ciutat, que arrossega un problema gairebé endèmic de falta d'espai a la primària. La nova escola serà en barracons i estarà enllestida per al curs 2012-2013. Segons Rigau i l'alcalde de Banyoles, permetrà acabar amb els bonys a les escoles primàries actuals. "Cada any s'anaven tornant, ara evitarem que les escoles tinguin més d'un bony", ha afirmat la consellera.