Enderrocaran el club de tir de la Devesa perquè no es pot garantir la seguretat de les instal·lacions

La Guàrdia Civil va clausurar dimecres el recinte perquè es va escapar una bala rebotada

  • Imatge d'un camp de tir © AG
    Imatge d'un camp de tir © AG
El camp de tir de la Devesa té els dies comptats ja que l'Ajuntament ha decidit enderrocar l'edifici per manca de seguretat. El dimecres d'aquesta setmana, agents de la Guàrdia Civil van ser testimonis de com una bala sortia rebotada de les instal·lacions i es dirigia a l'exterior del parc. Com a mesura de seguretat, els agents van clausurar el local i, segons ha confirmat el consistori, d'aquí uns quinze dies procediran a l'enderroc del recinte.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Mobilitat, Isabel Salamaña, el club de tir havia d'acabar anant a terra ja que el Pla d'Usos del parc de la Devesa no el preveu. Tot i que el club té uns terrenys a Domeny, sembla que de moment no tirarà endavant la construcció d'un nou camp de tir per problemes econòmics. Per això, el consistori ha posat punt i final a la història i ha donat un termini de quinze dies perquè els responsables retirin tot el material que hi ha a l'interior del recinte per poder enderrocar-lo. Segons ha explicat Salamaña, el club podria traslladar-se en unes altres instal·lacions fora de la demarcació de Girona, que podrien estar situades a Vic.

Almenys dues bales que surten del recinte

Salamaña ha assegurat que l'estat de les instal·lacions actuals és d'una 'precarietat molt alta' i que no es poden permetre més ensurts com el d'aquest dimecres, que cal dir, que no és el primer que passava. Segons ha explicat Salamaña, fa mig any també van passar uns fets similars quan una bala va sortir del seu objectiu, fet que va fer que es precintés el local perquè calia millorar les mesures de seguretat. Per això, la tinent d'alcalde de Mobilitat ha assegurat que no es poden permetre més ensurts d'aquest tipus perquè posen en risc la seguretat dels ciutadans.