L'Escala crearà un centre d'interpretació a La Clota després del traspàs de Defensa

L'alcalde espera que després de l'estiu es podrà fer la transmissió de propietat

Al Ministeri de Defensa, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig i la ministra de Defensa, Carme Chacón, han rubricat el que s'anomena protocol d'intencions per l'adquisició dels antics terrenys militars de 'La Clota'. L'alcalde no ha amagat la seva satisfacció i ha reconegut que estaven 'encantats de la vida" per l'acord després de 26 anys perseguint aquest projecte. Segons ha explicat, a partir d'ara s'inicia el procés de negociacions per preservar l'entorn que té "actualment un valor estratègic" pel municipi a nivell de "promoció econòmica i turística".

Segons l'alcalde el terreny té "moltes possibilitat a tots nivells". Des del punt de vista ecològic, la zona té plantes típicament mediterrànies, en una zona de pineda, dunes i penya-segats arran de mar. Puig creu que caldrà començar per abalisar els camins, netejar els emplaçaments militars que encara queden i crear projectes de rehabilitació de les plantes autòctones. D'aquesta manera el resultat podria ser una espècie de centre d'interpretació pels visitants.

Sobre el preu, Ajuntament i Ministeri tenen un "principi d'acord", tot i que encara hi ha discrepàncies sobre la zona urbana. Puig té clar que "tot ha de revertir en zona no urbanitzable" i això "serà assumible per tothom" perquè és la voluntat de Ministeri.

L'acord contempla l'extensió del parc natural de l'Escala per poder engegar els projectes necessaris. L'alcalde també ha qualificat de "bona receptivitat" la del Ministeri de Defensa per acollir aquesta demanda, ja que "no ha estat fàcil" perquè hi havia diverses fórmules urbanístiques. Sobre la transmissió de propietat, l'alcalde confia que es pugui rubricar després de l'estiu.