L'equipament cultural de la Marfà de Girona s'estrenarà per Fires de Sant Narcís

Amb una inversió de més de 2 milions d'euros és l'obra insigne del pla de barris a Santa Eugènia

El que va ser durant dècades una fàbrica tèxtil es convertirà finalment en un dels centres culturals i cívics més importants de la capital gironina. Les obres avancen a bon ritme i està previst que l'edifici estigui acabat al juliol. L'ajuntament ja ha iniciat les gestions per licitar el mobiliari -té una partida de 700.000 euros en el pressupost d'aquest any per a equipar la Marfà- i preveu que el centre estigui llest per Fires de Sant Narcís, a finals d'octubre.

El nou edifici disposarà de gairebé 3.500 metres quadrats i acollirà la biblioteca del barri, la Salvador Allende, que havia quedat petita. La nova biblioteca ocuparà 800 metres quadrats i estarà distribuïda en gran part a la planta baixa -on també hi haurà el bar- i el primer pis on hi haurà les sales d'estudi i l'arxiu. Actualment, l'ajuntament està deliberant quin ús donarà a l'actual biblioteca que quedarà desocupada quan es posi en marxa el nou equipament de la Marfà.

A l'equipament, que té tres plantes, també hi haurà sales i despatxos, bucs d'assaig per a grups musicals, sales per fer activitats dirigides -com ioga o gimnàs- i també una sala de 200 metres quadrats que s'ha construït nova annexa a l'antiga fàbrica.

El projecte de la Marfà, que ha costat més de 2 MEUR pagats entre l'ajuntament i la Generalitat a través del Pla de Barris, no només consta de la rehabilitació de l'edifici sinó també de l'adequació dels entorns per connectar el nou equipament amb el centre cívic de Can Ninetes, situat just al davant de la Marfà.

Més de 14 MEUR en actuacions del Pla de Barris

La rehabilitació de l'antiga fàbrica tèxtil de la Marfà és sense dubtes l'obra insigne del Pla de Barris a Santa Eugènia. De fet, s'ha endut la partida més important però també hi ha altres actuacions que s'han realitzat en els darrers anys al barri. La majoria de les obres i reformes ja s'han acabat i només queda pendent actualment l'entrega de les obres del centre de dia per a gent gran (situat a l'antic espai del mercat) a final de mes i la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia.

En l'espai de la frontissa, inicialment s'havia previst un aparcament subterrani. No obstant això, l'alcaldessa ha explicat que "per qüestions tècniques i d'espai" s'ha hagut de descartar i per això s'està urbanitzant la zona que abans era un descampat on hi aparcaven cotxes.