Homs creu que cal desmuntar el tòpic que el nacionalisme és una 'antigalla'

El portaveu del Govern presenta el llibre de l'alcalde de Figueres "Sense límits"

A poques setmanes de les eleccions municipals del maig, Vila ha volgut plasmar en un llibre quines són les seves posicions ideològiques, ja que considera que si es comprenen aquests valors "potser la gent serà còmplice dels nostres projectes". L'alcalde de Figueres també ha volgut posar per escrit quins són els valors inspiradors del seu projecte polític per "fixar negre sobre blanc" i evitar els rumors, que ha recordat que avui s'escampen ràpidament amb les xarxes socials d'Internet.

Així mateix, Vila també ha justificat l'aparició d'aquest llibre perquè té una "necessitat imperiosa de fixar memòria". "Que quedi el context de perquè es va prendre una decisió determinada" en un moment concret, ha argumentat. Un altre dels motius per a la publicació d'aquesta obra és que "mai com ara les ciutats tenim la necessitat de fixar un relat, un imaginari col·lectiu", ja que actualment les poblacions són "més obertes que mai", ha defensat.

L'alcalde de Figueres ha remarcat també que l'obra és una "afirmació del jo", en el sentit que qualsevol projecte polític "només es justifica si fa el bé a persones amb noms i cognoms". Amb la consciència, però, que "sense un compromís clar amb el bé comú, la societat és inviable".

A part de reflexions de caire més ideològic, Vila també relata en l'obra la seva experiència com a alcalde aquests quatre anys, aturant-se en episodis com la nevada del març del 2010 o els projectes més importants de la ciutat.

Homs se suma a la lluita contra determinats tòpics

Homs ha subratllat que el llibre demostra "una visió compromesa amb el progrés" però "alhora toca de peus a terra". El portaveu del Govern ha remarcat que en comparteix algunes reflexions, com les que pretenen desmuntar diversos tòpics. Alguns d'ells són que el convenciment que l'acció política "necessàriament ha de ser partidista", "sectària" o "agressiva", la idea que en política "no hi ha espai per al dubte", creure que els musulmans "s'acabaran fent els amos del país" o pensar que qui està en política és pel poder. Homs també ha fet seva la idea del llibre que cal governar comptant amb les persones.

L'edició del llibre, que porta per subtítol "O de com a la ciutat tots els somnis han de ser possibles", ha anat a càrrec d'edicions Brau, i se n'ha fet una tirada de mil exemplars. Des de dilluns que es troba a les llibreries de Figueres, i es preveu que en breu es pugui adquirir a la resta de la demarcació. Aquesta obra arriba després que Vila ja publiqués, coincidint amb la campanya per a les eleccions al Parlament, l'obra "Començar il·lusiona". D'altra banda, la presentació d'avui ha aplegat unes 200 persones al Cercle Sport Figuerenc.