Salt posa en relleu el llegat literari de Salvador Sunyer amb una ruta literària interactiva

S'han col·locat set codis QR en punts de la ciutat

Salt posa en relleu el llegat literari d'en Salvador Sunyer a través d'una ruta literària interactiva que s'ha creat a partir d'un projecte pedagògic que ha impulsat el Col·legi Pompeu Fabra.

Més de 400 alumnes d’infantil, primària i secundària del col·legi han treballat 25 poesies escrites per Salvador Sunyer i inspirant-se en algun punt emblemàtic del municipi.

Les persones que vulguin descobrir els treballs realitzats a partir del llegat d'en Salvador Sunyer poden fer un recorregut a través de 7 punts de la ciutat on hi trobaran uns codis QR a partir del qual podran accedir al contingut creat per l'escola. El compromís de l'Ajuntament és seguir ampliant aquest 7 punts a les 25 punts corresponents a les poesies treballades.

El punts amb codis QR són a: La Torre de La Farga, Cal Mut, el carrer que no es passa, La Placeta, l'església de Sant Cugat, el Safareig de les Dones i l'embarcador del Pla dels Socs.

L'alcalde, Jordi Viñas, ha destacat la gran tasca que ha fet l'equip docent amb els alumnes del Col·legi Pompeu Fabra per donar a conèixer entre el jovent una figura "Imprescindible" de la vida social política i cultural de Salt com és en Salvador Sunyer.

El projecte Apadrinem el patrimoni local: la poesia de Salvador Sunyer neix a partir de la incorporació de l'escola al grup de Didàctica en Patrimoni Local de la Universitat de Vic per participar en el projecte d’adopció d’un element del patrimoni del nostre entorn més proper.

Abans d’iniciar-lo, el col·legi Pompeu va visitar en Salvador Sunyer per explicar-li el projecte i, des del primer moment, es va mostrar entusiasmat per col·laborar-hi.

Durant tres cursos tots els alumnes d’infantil, primària i secundària del col·legi Pompeu Fabra (uns 350 cada curs) han treballat, com a mínim, 3 poesies escrites per Salvador Sunyer inspirant-se en algun indret de Salt. En aquests moments, s’han treballat un total de 25 poesies del conjunt que Salvador Sunyer ens va cedir perquè les poguéssim treballar a l’escola.

Totes les produccions elaborades durant aquests tres cursos es troben publicades al web de projecte.

La pàgina web és viva i es va actualitzant a mesura que cada grup o classe realitza una nova producció. Totes es poden veure de tres maneres diferents: buscant la seva localització en el mapa (on estan classificades amb tres colors diferents segons quina etapa educativa les ha treballat); per anys escolars o pel títol de la poesia.

La Universitat Obert de Catalunya (UOC), amb seu també a Salt, s'ha sumat al projecte incorporant una entrada sobre projecte Apadrinem la poesia de Salvador Sunyer al seu portal de literatura catalana Lletra.