Blanes viu el Dia de la Dansa amb 22 actuacions al Passeig del Mar

Hi van participar vuit escoles de dansa i entitats

El Dia Internacional de la Dansa se celebra avui després que a Blanes (Selva), tingués lloc el passat dissabte un esdeveniment on hi conviuen una gran varietat d’entitats i escoles que es dediquen a aquesta art escènica. Enguany s’ha fet la segona edició d’aquesta celebració que l’any passat es va incloure en el cicle d’actes amb motiu dels 55 anys de l’Esbart Joaquim Ruyra, que s’ha tornat a fer càrrec de l’organització, però en aquesta ocasió ja té trajectòria pròpia.

En aquesta edició s’ha repetit l’èxit que ja va tenir l’experiència l’any passat, i es va tornar a allotjar dissabte passat al Passeig de Mar, a peu de carrer. Una vegada més, doncs, la suma d’esforços dels diversos grups que pertanyen a escoles i entitats van complir de talent i animació l’escenari del passeig.

22 actuacions

L’escenari del Passeig de Mar va allotjar un total de 22 actuacions a càrrec de les vuit escoles de dansa i entitats. Els organitzadors, l’Esbart Joaquim Ruyra, van oferir-ne tres: Castanya de Llavorsí, Bolangera i Jotadeta per al Caffarena; L’Escola de Dansa Daina també en va fer tres: Presumides, Rock & Roll i Esta noche bailo rock; igual que l’Escola de Dansa Esclat: Hit the Road, Fada Lila i Timecode.

L’Associació Country Blanes va ballar-ne tres altres: Three Teachers, Da Vinci i TH Guest Ranch; l’Escola d’Eva Piqueras, Àuria Dansa va oferir dues peces: Do You? I The Gipsy Song. L’Escola de Dansa Míriam Beltran en va fer tres: The Shape, Cupido i Deconstrucción; la Casa de Andalucía de Blanes va oferir dos balls: Alegrías (Sal Marina) i Sevillanas (Al fin llegó el día). I, per la seva banda, l’Associació de Dansa Elancé va interpretar tres balls: Oceans, Beliver i Rainbow.

Abans que comencessin les actuacions es va llegir el ‘Manifest del Dia Internacional de la Dansa’, a càrrec de Sergi Vives, membre de l’Esbart Joaquim Ruyra. Enguany el manifest l’ha redactat l’aclamat ballarí i coreògraf català Cesc Gelabert, qui està relacionat amb l’Esbart Joaquim Ruyra per haver dissenyat alguns dels seus balls. Després que es van haver ofert tots els balls, la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon, va encapçalar el lliurament de records per agrair i obsequiar la participació de les escoles i grups de dansa que havien intervingut.

Finalment, la vetllada es va cloure convidant a tothom a prendre part activa, amb una actuació de Jaume Barri que forma part del ‘Cicle de Dansa al Carrer’ que organitza l’Esbart Joaquim Ruyra durant el curs escolar. Per a la organització del II Dia Internacional de la Dansa l’Esbart Joaquim Ruyra ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i la Casa del Poble de Blanes, així com de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.