Blanes estudia construir un centre comercial per mantenir la nova ciutat esportiva

El consistori vol construir un centre comercial de 3.000 metres quadrats

El consistori, governat per CiU, assegura que ja hi ha vàries empreses interessades en el projecte comercial però que no poden donar terminis de quan serà possible construir-lo fins que no s'aprovi la nova normativa de comerç que afecta als centres comercials. Amb la llei actual a la mà, el centre comercial no es pot construir perquè no s'arriba a la 'ràtio' d'habitants que fan falta en una zona considerada com a trama urbana. És per això, que cal contemplar el caràcter d''excepcionalitat' de Blanes en la nova normativa que preveu aprovar el Govern, concretament el Departament d'Empresa i Ocupació.

Aquesta és l''escletxa' que l'Ajuntament està treballant conjuntament amb la Generalitat, segons paraules de l'alcalde Josep Trias, qui ha assegurat que faran 'mans i mànigues' perquè pugi ser una realitat 'el més aviat possible'. 'Estem treballant les dues parts per poder fer-hi una zona comercial vinculada a l'esport', ha explicat aquest divendres. Tot i que no han volgut donar terminis, perquè tot dependrà de quan s'aprovi la nova normativa, des de l'Ajuntament voldrien que estigués resolt durant aquest any.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Obra Pública, Carles Gibert, s'ha mostrat convençut del 'potencial' d'aquest futur centre comercial d'uns 3.000 metres quadrats, gràcies a la seva situació geogràfica -està molt ben comunicat i a prop de l'enllaç amb l'autopista- i també de l'important flux de gent que hi haurà a les instal·lacions esportives. 'És una ubicació perfecte', ha assenyalat, i la prova és que ja hi ha vàries empreses interessades en el projecte però no han volgut donar més detalls ni la xifra.

Un cop quedi aprovada l'excepcionalitat de la ciutat, es podrà començar a fer la planificació de l'espai així com la seva adjudicació, per tal que sigui un 'important ingrés' per la ciutat esportiva el més aviat possible. El tinent explica que el que es farà serà una 'gestió de l'espai' per obtenir recursos econòmics de la ciutat, però mai perdent la seva propietat municipal.

Si bé encara no hi ha dades exactes, el consistori estima ens un 500.000 euros anuals de manteniment de la ciutat esportiva. Esperen tenir les dades exactes un cop s'hagin complert sis mesos de la seva inauguració, que es va fer el mes de febrer passat. De moment, aquest cap de setmana ja se celebraran totes les activitats esportives a la ciutat que fins ara es feien als antics pavellons. Preguntat pel seu enderroc, l'alcalde ha contestat amb un 'quant hi hagin diners' per fer-ho.

L'anterior govern de la Generalitat no veia amb bons ulls la construcció del centre comercial, en considerar que no es trobava en una zona urbana ni hi havia prou població als voltants de la ciutat esportiva. L'equip de Trias defensava que la ciutat es troba al costat del barri de Ca la Guidó i per complir amb la normativa van aprovar, per ple, la declaració de la zona de la ciutat esportiva com a trama urbana. Ara només falta resoldre el tema d'usos comercials per poder donar llum verda al projecte.

La ciutat esportiva té una superfícies d'uns 7.000 metres quadrats, quatre pistes i una capacitat per acollir més de 4.000 espectadors. En una segona fase, està previst que es construeixi una piscina i el camp de futbol.