El PSC presenta almenys mitja dotzena de llistes fantasma a l'Alt Empordà

Alguns dels seus components no resideixen ni a la província

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) hauria presentat en almenys mitja dotzena de municipis de l'Alt Empordà llistes fantasma amb candidats que no resideixen als municipis, no hi han estat empadronats mai i, en alguns casos, viuen a la província de Barcelona.

Aquests pobles són Sant Climent Sescebes, Palau de Santa Eulàlia, Cantallops, Maçanet de Cabrenys, Sant Llorenç de la Muga i Capmany. En alguns casos, com el de Sant Climent, han situat a una persona de cap de llista que sí és del poble (Verónica Benítez), mentre que la resta són de Barcelona.

Se sospita que una quinzena més de llistes altempordaneses dels socialistes també podrien ser fantasma, però aquestes encara estan per confirmar.

Històricament el PSC i el PP són els protagonistes habituals d'una pràctica que justifiquen en base a que els vots del partit en molts municipis es perdrien, tal com va afirmar fa quatre anys l'aleshores alcalde i candidat socialista per Lleida, Àngel Ros. L'objectiu és sumar vots i regidors per accedir a les diputacions i als consells comarcals i, a més, engruixir la subvenció que cobra cada partit en funció dels resultats totals obtinguts.