El Banc dels Aliments de Girona reparteix 878 tones de menjar del programa d’ajuda de la UE

Supera les 841 tones de l'anterior edició

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona ha repartit durant l’últim exercici un total de 878.175 quilos d’aliments provinents del programa d’ajuda alimentària del Fons d’Ajuda Europea per a les persones més desfavorides (FEAD). Les 878 tones de menjar s’han distribuït en tres fases entre 16.000 persones a través de 36 entitats benèfiques de les comarques gironines. El mes passat va acabar la tercera fase amb el repartiment de 327.471 quilos de menjar. El juny del 2018 va començar la primera fase durant la qual es van repartir 237.322 quilos d’aliments, i a l’octubre va començar la segona fase amb la distribució de 313.382 quilos. Per edats, més d’un miler dels beneficiats són lactants, i 4.600, infants.

La xifra total de menjar repartit durant l’última campanya d’ajuda de la UE és superior a la de la campanya anterior, quan es van distribuir 841.401 quilos de menjar entre 17.588 persones. Les més de 800 tones de menjar finançades per la UE representen al voltant del 30% dels aliments que reparteix el Banc dels Aliments de Girona durant tot l’any. La resta prové principalment del Gran Recapte, de les donacions d’empreses agroalimentàries, dels excedents del sector agrari i de les minves que es recullen a les cadenes de distribució. Actualment el Banc dels Aliments de Girona atén 33.200 persones a través de 86 entitats benèfiques.

El programa FEAD de la UE reparteix recursos als estat membres per ajudar a les persones més necessitades. En el cas de les comarques gironines, el Banc dels Aliments de Girona té adjudicat el repartiment de 50% dels aliments assignats a través del programa, mentre que el 50% restant el reparteix Creu Roja. L’organisme encarregat de certificar les entitats que podran distribuir els aliments és el Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA), adscrit al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. El FEGA també és l’encarregat de convocar i adjudicar quines seran les empreses del sector alimentari que proveiran dels aliments corresponents.