ICV diu que Puig ha fet 'el ridícul' amb el cas Crespo i el PSC l'acusa de tenir la boca 'massa gran'

El conseller insisteix que la decisió de l'alcalde de Lloret ha estat personal i nega novament un veto de Mas

El conseller Puig ha donat una versió en profunditat de la història del nomenament frustrat de l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, com a nou secretari de Seguretat. 'Quan li vaig proposar per primera vegada, la seva reacció va ser molt entusiasta', però a mida que passaven els dies i s'albirava que el panorama que esperava als dirigents d'Interior seria de 'certa tensió política' i que, a banda, es generava 'paral·lelament' aquest rebombori sobre quan es faria efectiu el seu nomenament, 'el senyor Crespo va començar a plantejar-me alguns dubtes'. 

Puig ha reconegut que en aquest punt en concret del cas Crespo potser va mostrar-se massa contundent assegurant sempre que el nomenament es produiria aviat. Pretenia que les seves declaracions 'pressionessin' una mica Crespo i ajudessin a l'alcalde de Lloret a dissoldre 'aquests dubtes'. Però no van tenir l'efecte esperat, ja que finalment va comunicar-li 'que ho sentia molt però renunciava a ser nomenat secretari de Seguretat'. 

'Ha fet el ridícul'

El portaveu d'ICV-EUiA en la comissió parlamentària de Seguretat, Jaume Bosch, ha acusat el conseller d'Interior, Felip Puig, de 'fer el ridícul' amb el 'cas Crespo'. En part també perquè, segons el diputat ecosocialista, ha permès detectar en el conseller un elevat grau d'improvisació en els primers mesos de mandat. 'Com pot ser que anunciï el nomenament de Crespo com a nou secretari de Seguretat i quan aquest queda frustrat decideixi que el càrrec de secretari de Seguretat no és necessari?', ha criticat. 

Puig ha reblat les acusacions de Bosch reconeixent que durant aquests primers mesos s'ha anat fent una idea de l'organigrama que hauria de tenir el Departament i, que després de la decisió de Crespo, va decidir prescindir d'aquest lloc dins la conselleria.

Més dur ha estat el portaveu del PSC, Joaquim Llena, que ha carregat contra Puig acusant-lo de ser 'populista' i fer 'massa soroll' quan tracta temes que afecten la seguretat del país. Aquesta, segons Llena, vol 'un debat serè' i 'crear consens'. 'Si fos el seu metge li recomanaria pastilles per fer amics parlamentaris', ha bromejat. Llena creu que el 'Cas Crespo' l'ha provocat únicament Puig amb la seva incontinència verbal que fa que 'totes les seves decisions' arribin abans per la premsa que pel Diari Oficial de la Generalitat. 

Puig ha preferit defugir un enfrontament directe amb l'exconseller i ha contestat que 'vol veure' en les seves paraules 'un oferiment de diàleg' que ha acceptat 'encantat'. El titular d'Interior també ha assegurat novament, a petició de Llena, que el president Artur Mas no ha tingut res a veure en el nomenament frustrat de Crespo.