Hostalric viu la 23ena Fira Medieval sota un cel amenaçador

Entre els visitants s'hi trobava el president Quim Torra

Els carrers d'Hostalric (Selva) s'han tornat a omplir de visitants aquest diumenge en la 23ena edició de la Fira Medieval, una de les més importants que se celebren a Catalunya. Durant aquest cap de setmana el poble fa un viatge al passat i es vesteix d'època per rebre turistes i curiosos que s'hi acosten.

A més de les desenes de parades que hi ha al llarg de la localitat, també s'han programat prop d'un centenar d'activitats durant els tres dies que dura. La regidora de Cultura i Turisme, Rita Saurí, destaca que aquesta festa serveix d'aparador perquè molts visitants tornin més endavant.

Un dels que s'ha acostat a passejar per Hostalric aquest diumenge ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la seva dona.

La regidora de Cultura i Turisme, Rita Saurí, posa en valor el fet que es tracta d'una festa "clau" per al municipi, l'acte "més rellevant" des d'un punt de vista turístic per a la ciutat. "Ja fa 23 anys que la fem i, malgrat que sembla fàcil, costa molt i hi ha molt d'esforç per part de tots els veïns que hi col•laboren".

El poble sencer viu aquesta festa com un acte "transcendental" per l'economia local. Saurí assenyala que la Fira Medieval serveix d'aparador perquè els visitants tornin més endavant. "Aquí hi ha feina per a tothom, els restaurants estan plens, i el més important és que molta gent es queda amb les ganes de tornar", concreta.

Torra visita la fira

Un dels visitants més il•lustres d'aquest any ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, que s'ha passejat aquest diumenge pels carrers d'Hostalric, acompanyat de la seva dona i l'alcalde, Josep Antoni Frías.

Torra ha signat el llibre d'honor a l'Ajuntament en el què ha tingut un record per a la localitat i també pels presos independentistes i els governants que han hagut de marxar. Després ha caminat pels carrers del poble on ha saludat a nombroses persones que han volgut saludar-lo i fer-se fotos.