Mig miler de persones es concentren en rebuig al crim masclista d'Olot

Els veïns han mostrat la seva ràbia i indignació

La Plaça de l'Ajuntament d'Olot s'ha tenyit de dol aquest dissabte a la tarda. La pluja ha respectat l'acte en repulsa per l'assassinat de la veïna de la ciutat assassinada per la seva parella, un policia espanyol que després ha intentat suïcidar-se d'un tret al cap. "Sentim ràbia, indignació i impotència", ha assenyalat l'alcalde del municipi, Josep Maria Corominas, que ha recordat que la veïna era una treballadora social d'Olot.

El batlle ha donat "tot el suport" a la família i ha lamentat que un tema que tantes vegades es tracta als plens de manera genèrica, avui els ha "tocat de ple". "Només podem donar suport i fer silenci per la família per la que era una molt bona ciutadana. Estem molt tristos", ha assenyalat.

Corominas ha anunciat que la ciutat ha decretat tres dies de dol oficial per la mort de la dona i s'han suspès alguns actes festius que estaven previstos. L'acte ha acabat amb un minut de silenci i un llarg aplaudiment dels assistents i les diferents autoritats que s'han agrupat just davant del consistori.

L'acte s'ha tancat amb les paraules de dues representants de les associacions feministes que treballen a Olot. Les dues han reclamat que es prenguin mesures "el més aviat possible", i han carregat contra els partits que demanen la derogació de la llei contra la violència de gènere com Vox, o polítiques que "es mofen" com Cayetana Álvarez de Toledo.

Les administracions han de treballar

A Olot també hi ha assistit el delegat del Govern a les comarques gironines, Pere Vila, que alhora actuava com a president de la comissió de seguiments dels protocols per casos de violència masclista. Vila ha reconegut que "cal seguir treballant" perquè aquestes coses no passin. "Portem dos casos i no pot ser", ha assenyalat.

Per part del govern espanyol ha assistit el subdelegat, Albert Bramón, que ha condemnat els fets. En relació a que es tractés d'un policia espanyol, Bramón ha confirmat que el cos està "profundament afectat" i diu que el que cal és "que el curs judicial segueixi.