El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Olot a mans del seu marit Policia Nacional

A les vuit del vespre es farà un minut de silenci

El Govern ha condemnat el feminicidi duna dona a Olot (Garrotxa), presumptament a mans de la seva parella, un home que ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra, i ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima.
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha reiterat el compromís de tot el Govern de la Generalitat de Catalunya per erradicar les violències masclistes i continuar millorant els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants. L'Ajuntamnet d'Olot ha decretat tres dies de dol oficial i aquest vespre a les 20.00h es farà una concentració i minut de silenci en senyal de dol davant l'edifici consistorial.
 
Hi participaran el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i Fina Surina, coordinadora territorial de l'ICD a Girona.
 
La presidenta de l’ICD ha destacat que "cal continuar treballar de manera unitària, coordinada i contundent" contra el que permet que la violència contra les dones encara sigui una realitat. Balada ha afirmat que només es podran erradicar les violències masclistes quan s'hagi assolit la "igualtat efectiva de dones i homes". "Per arribar a aquesta fita encara cal fer progressos i dur a terme canvis estructurals i fomentar nous imaginaris socials", ha precisat.