Immobilitzen autocar i sancionen l'empresa per viatjar amb excés de pes i una roda en mal estat

El vehicle estava carregat amb paqueteria i només portava quinze passatgers

Els Mossos d'Esquadra han immobilitzat a Aiguaviva (Gironès) un autocar que viatjava amb un remolc que excedia el pes màxim autoritzat. En concret, els agents de Trànsit que van aturar el vehicle van comprovar que l'autobús excedia un 5% el pes mentre que el remolc ho feia un 35%. A més, els policies es van adonar que una de les rodes de l'autocar estava en mal estat i van decidir aturar-lo per evitar que tingués un accident.
Tot plegat va passar el dilluns pels volts de dos quarts d'una del migdia al punt quilomètric 67de l'autopista AP-7. Durant la inspecció els agents van comprovar que a dins del vehicle, que cobria la ruta Marroc França, només hi havia quinze passatgers, mentre que la resta de seients estaven ocupats per paqueteria. Per tot això van immobilitzar el vehicle i van imposar una sanció de 5.000 euros a l'empresa.
 
Els agents van decidir actuar en veure com el remolc anava sobrecarregat. Un cop van evidenciar que hi hauria possibilitats d'haver infringit la normativa, els Mossos van acompanyar el conductor a una bàscula municipal per tal de verificar les seves sospites. Allà, van comprovar que tant l'autocar com el remolc sobrepassaven el pes màxim permès.

El resultat final de la inspecció va comportar un total de cinc denúncies: dues per excés de pes (LOTT), 1 per transportar paqueteria en llocs reservats a viatgers (LOTT), 1 per transportar càrrega que pot desplaçar-se, pel seu mal condicionament, de manera perillosa pels viatgers (RGV) i 1 per portar un del pneumàtics en molt mal estat (RGV). El valor total de les infraccions ascendeix a més de 5.000 euros.