Els treballadors de la neteja de Pals desconvoquen la vaga convocada per Setmana Santa

L'Ajuntament s'ha compromès a portar a ple les seves reivindicacions

Els treballadors de la neteja de Pals (Baix Empordà) han desconvocat la vaga que havia de començar aquest dimecres i s'havia d'allargar tota la Setmana Santa. Ho fan després que l'Ajuntament s'hagi compromès a portar a ple les seves reivindicacions i permetre que es desencalli la signatura del nou conveni, que ha de tenir vigència fins al 2022.

Entre d'altres, això inclou un increment dels salaris del 2%, el blindatge dels llocs de treball i els horaris i el compromís d'incloure -si cal- un plus per quilometratge. Fa poc Pals va canviar l'empresa concessionària de la neteja.

Els treballadors feia temps que havien començat a negociar amb FCC, que era l'empresa que fins ara es feia càrrec de la concessió (que inclou la neteja viària, la de les platges i la recollida d'escombraries). Però ara fa poc, l'Ajuntament de Pals va treure el contracte a concurs i el va adjudicar a una altra empresa, Servitransfer.

FCC va presentar recurs contra la decisió, però poden passar mesos abans la situació no es resolgui. Això, de retruc, suposava deixar el nou conveni col·lectiu a l'aire, perquè com a empresa sortint, FCC no volia signar-lo. Per això, els treballadors de la neteja van decidir anar a la vaga.

El nou conveni, al ple

Ara, però, la situació s'ha desencallat. L'Ajuntament s'ha compromès a aprovar per ple el nou conveni i fer així que el pacte tingui vigència sigui quina sigui l'empresa que faci el servei de neteja. L'acord inclou un increment salarial del 2% aquest primer any (i del que marqui l'IPC per a la resta), el blindatge dels llocs de treball i els horaris i la creació d'un plus de desplaçament en cas que la plantilla hagi de desplaçar-se més de 7 quilòmetres per anar fins al magatzem (perquè a diferència d'FCC, Servitransfer no té cap nau a Pals).

El ple extraordinari es convocarà el proper 8 de maig. La portaveu de la Federació de Serveis Públics de la UGT, Ainhoa Elechiguerra, explica que han desconvocat la vaga per "donar un vot de confiança" a l'Ajuntament. Però ja alerta que, si la situació no es desencalla, la plantilla de la neteja de Pals mantindrà l'aturada indefinida que s'havia convocat a partir del 15 de juny.